Magic Mango – Rik van Heugten

 

De Lente is weer begonnen, de dagen duren weer langer en de temperaturen gaan weer rustig aan de hoogte in. Gelukkig maar want de afgelopen maanden was het niet warm aan de waterkant! Daarentegen was het wel lekker rustig, ikzelf ben er de afgelopen winter nog met regelmaat op uit geweest om mijn lijnen nat te maken. Met de nieuwe smaak van 2016 “Magic Mango” op zak probeerde ik hier en daar wat potten te breken, en niet zonder resultaat! Eerder viste ik al met de populaire “Magic Mango” pop ups. En dat ze deze smaak nu ook in een normale boilie uit hebben gebracht, dat is dan ook niks minder dan een logische stap!

P1100084

Het is eind 2015 als ik voor een korte nacht met Teun een naar een mooi diep water vertrek,  Teun heeft alvast een zak van de nieuwe boilies bij om ze eens flink aan de tand te voelen.. We hebben helaas maar weinig tijd dus we moeten secuur maar snel te werk gaan om zo veel mogelijk tijd op een zo’n goed mogelijke manier te benutten. Ik kies ervoor om het allemaal gemakkelijk te houden. Een kort simpel combi rigje voorzien van één enkele 20 mm “Magic Mango” boilie word gedropt met daar rond omheen een tiental boilies… Niet veel later is het prijs en mag ik mijn eerste vis op deze nieuwe boilie landen. Mijn eerste steur is een feit en hiermee mag ik maar al te graag poseren voor de lens!

PA110029

Een paar dagen later vertrek ik opnieuw. Nu is de put van Luc aan de beurt! Hierdoor krijg ik genoeg vertrouwen om deze boilie er begin 2016 ook aan te gaan hangen, want tot nu toe werkt de “Magic Mango” boven gemiddeld!

PC130182

In de periode van de winter tot aan de paai in het voorjaar eet de karper over het algemeen niet veel. Het is naar mijn mening dus ook erg belangrijk dat ze “mijn”aas in ieder geval wel tot zich willen nemen. Daarom kies ik ervoor om mijn aas 24 uur van te voren wat extra in te “Boosteren” met de  Pro Line Bait Booster. Deze mierzoete laag rondom, geeft de boilie naar mijn mening net dat beetje extra wat de vis tijdens deze koude maanden nodig heeft om tot azen over te slaan. Vis je met freezers? Dan houd de Pro Line Bait Booster je boilies zelfs langer goed, handig om te weten voor de langere sessies  😉

P3280176

We zitten in de eerste weken van het nieuwe jaar als ik een voerstekje ga onderhouden op een lokaal kanaal. Het weer is nog mild en de watertemperatuur is ook nog steeds dik in orde! Elke dag worden er een 100 tal boilies verspreid over 50 meter vaargeul. Drie voerbeurten later neem ik plaats in het avondzonnetje en al binnen een uur mag ik mijn eerste vis van het jaar verwelkomen. Een wonderschone rijenkarper vergrijpt zich aan het oranje “Magic Mango” balletje en mag na een rustig verlopen dril plaats nemen voor de lens. Een goed begin van het jaar is het halve werk zullen we maar zeggen. Deze sessie vang ik nog twee schubs meer, en daarmee is het zeker een geslaagde sessie!

IMG_0177

Een aantal weken later is de astronomische Lente begonnen en al snel ben ik aan de waterkant te vinden met de “Magic Mango” Ik sta aan een klein ondiep watertje waarvan ik weet dat er een oude spiegel zijn ronde’s zwemt. De eerste nacht is het direct prijs als ik haar in volle glorie op het droge mag bewonderen! Natuurlijk weer op de… “Magic Mango”!  Ik kan mijn geluk niet op met deze vangst en ik kan niet wachten om deze boilie dit jaar vaker in te zetten!

IMG_0861

Tight lines,

Rik van Heugten