Weekendje Karperhoeve

Na lang wachten kon ik eindelijk genieten van mijn kerstcadeau. Een weekendje Karperhoeve, toch wel een mooi cadeau als je het mij vraagt. De auto werd ingeladen en de garagepoort werd achter ons dicht gedaan. En hop weg zijn wij. Na een kort ritje van een 20 min komen we aan op de Karperhoeve. Samen met mijn vriendin Ruth melden wij ons aan bij Timmy aan  de eigenaar  van de Karperhoeve.  Een zeer  sympathieke kerel. Ook eveneens zijn vrouw een zeer vriendelijk persoon.  Snel maken we nog een praatje met Maarten die er  ook een oogje in het zijl houd.  Ook een gouden kerel trouwens. Nu was het tijd om ons  naar de stek te begeven. Even tuur ik over het water om te zien of er wat activiteit is ,hier en daar zag ik al een karper rollen. Dit zag er al veel belovend uit. De tele werd op het water gezet,  en mijn stek werd grondig in kaart gebracht. Over  het algemeen was de bodem overal van gelijke diepte. Mijn stek was voorzien van een eiland hier gaat zeker een hengel naar toe.  Alles werd in gereedheid gebracht, en de lijnen werden voorzien met een 15mm red angel voorzien van een 10mm magic mango pop-upje.Vervolgens werden ze gedropt op de gewenste stekken.  Met de werppijp voerde ik nog wat bolletjes verspreid rond om zo de vissen tot azen te krijgen en zr te laten zwemmen op zoek naar aas. Alles was net klaar toen er een hevig onweer los barste. Dit kon wel eens het begin zijn van een goede sessie. Rond 23u volgde de eerste beet al. Goed voor een spiegel van een 12kg. Het startschot is gegeven. Het liep helemaal los, en regelmatig  loopt er een hengel af, stuk voor stuk mooie vissen.

3

Ook zitten er enkele pareltjes van vissen tussen. Ook heeft er zelfs een vis de naam Pareltje daar gekregen en dat was al meteen de 2 de vis die ik op de mat had liggen. S ’morgens vroeg kon ik mij ook nog eens heel tevreden stellen met een prachtschub van 17kg. Het bleef gewoon doorlopen tot 2 maal toe een dubbele run. Rond 20u viel het ineens stil. Stilletjes dacht ik dat de nacht nog wel enkele vissen ging opleveren, maar de beten bleven uit en 2 meervalletjes kon ik nog  netten. De voormiddag was me mij nog goed gezind, en leverde mij nog 3 mooie vissen op.

2In de middag was het helemaal afgelopen. Maarten vertelde dat er een pak vis vooraan van de put tot paaien is overgegaan. Dit verklaarde veel dat er geen vis meer uit was gekomen. Ook de laatste nacht bleef stil, en ook op mijn stek begon de vis te paaien.  Ik had nog een 2 uurtjes dat ik kon vissen, en haalde mijn trucen doos boven, om toch nog te proberen een vis te verschalken. Maar tevergeefs . De vissen hadden enkel nog interesse in hun jaarlijks paaispel. Wat wil je als je maar eens 1 tot 2 keer mag.  De tijd was aangebroken en alles werd netjes opgeruimd en in de auto geladen. Met een totaal van 23 aanbeten, sluit ik mijn sessie af  met meerdere pareltjes er tussen.  De dikste van de sessie is een schub van 17kg. Met een tevreden gevoel keerden we weer huiswaarts. 

17kg

De Red Angels en Magic Mango pop-upjes hebben hun dienst  weer maar eens goed bewezen.

Vang ze,

Davy Stevens.