WCM 2015 Team Pro Line Blog

4
WCM made for the anglers!!!

 

Vandaag is de start van het prestigieuze WCM (World Carp Masters) 2015 van start gegaan. Met een deelnemersveld van 60 koppels en een prijzenpot van meer dan  €140.000,- is dit een toernooi al een groot succes!\

3
Pro Line carp products is een van de 10 sectie sponsors op de WCM en daar zijn we heel trots op.

 

Het Team dat Pro Line carp products vertegenwoordigd bestaat uit Jean Marc Erroelen, Bertrand van Bocxlaer en Stephanie Erroelen. Als mascotte hebben ze hun zoon Jean Marc Erroelen JR. meegenomen.

5
v.l.n.r. Stephanie Erroelen, Bertrand van Bocxlaer, Jean Marc Erroelen en Jean Marc Erroelen jr.

 

1
Team Pro Line had nummertje elf getrokken. Dit wilt zeggen dat ze als elfde deelnemer hun stek kunnen gaan loten.

 

8
De loting viel heel gunstig voor Team Pro Line, Stek nummer 8 was een van de stekken die hoog aan het verlanglijstje stond. Happy Days.

 

plattegrond

Iedere dag proberen wij via Team Pro Line een korte blog op onze website bij te houden. Vanavond zal er een verslag van de eerste dag zijn. Dus als jij op de hoogte wilt blijven rond om de gebeurtenissen op de WCM van Team Pro Line, bezoek dan iedere avond onze website.

Wordt vervolgt…

24-08-2015

Vandaag zou de WCM van start gaan, maar door het slechte weer en de extreem harde wind heeft de wedstrijdleiding besloten om te wachten tot morgen middag 12:00 uur. Na telefonisch contact te hebben gehad met Team Pro Line en we elkaar haast niet konden verstaan door de extreem harde wind wisten we dat het er serieus aan toe ging qua weer betreft.

Daarom prijzen wij ook de beslissing van de WCM organisatie om het toernooi een dag later te beginnen, want de veiligheid voor zowel de deelnemers als de Marshalls gaat voor alles.

Wordt vervolgt…

9-storm
Een grote storm trok over Lac Du Der. Er werden golven van over een meter waargenomen. Te onveilig om op het water te gaan!

 

25-08-2015

Vandaag heeft de wedstrijdleiding groen licht gegeven aan de deelnemers van de WCM. Vanmiddag om exact 12:00 uur zal het langverwachte startsein worden gegeven door de organisatoren van de WCM. Respect voor de vissers om het geduld op te brengen en te wachten op de vissers die op de stekken zaten waar het extreem hard waaide.

Commander Steve Bond was al vroeg uit de veren. Maar goed nieuws de weer-condities zien er goed uit voor vandaag!

 

Wordt vervolgt…

 

25-08-2015

12:00 uur het startschot is gegeven.

 

26-08-2015

De eerste nacht verliep alles rustig in het kamp van Team Pro Line. Nadat ze alle lijnen zorgvuldig hebben uitgevaren kon het wachten beginnen. De avond en nacht verliep zonder enige actie in de Sector.

Overdag werden de stekken nog eens uit gepeild en hier en daar werden interessante obstakels gevonden om de rigs te laten droppen. De wind staat nog steeds vol op de kant te blazen, dus de omstandigheden zijn ideaal.

De sector en zeker het “Nord Basin” staan er om bekend dat er nooit veel wordt gevangen, daar in tegen als er een aanbeet komt dan zijn het wel meestal de zwaardere vissen. En zoals het klassement nu er voorstaat is er nog zeker van alles mogelijk!

De lijnen liggen weer op hun plek, de avond valt en het wachten kan weer beginnen…

Tot morgen of misschien wel tot straks…

11

Wordt vervolgt…

 

27-08-2015

Deze nacht eindelijk actie, vannacht om 02:15 kwam de Fox beetverklikker tot leven en de eerste aanbeet van Team Pro Line op de WCM is een feit. Als snel verdween de euforie en kwam de teleurstelling tevoorschijn. Een schubkarper van 3 kilo bungelde aan de ander van de lijn. Het minimale gewicht van de karper tijdens de WCM is 5 kilo. Helaas telde deze schubkarper niet mee voor het klassement. Snel werd de karper terug gezet en de lijn werd weer op zijn plek terug gevaren. Een beetje optimisme was toch voelbaar, na een aantal nachten geen karper te hebben mogen spotten laat staan vangen was dit toch weer een goed teken. De slaapzakken werden weer opgezocht en al snel lagen de mannen in dromenland.

15

13

 

28-08-2015

Hoog bezoek van het Pro Line Hoofdkwartier. Om Team Pro Line een hart onder de riem te steken reisde mede-eigenaar Henk Suylen en media-man Marco Tetteroo af naar Lac du Der. Eenmaal aangekomen werden we verwelkomt door Team Pro Line. Nog steeds zo positief en vol energie als de eerste dag van de WCM. Petje af voor deze mannen en vrouw ze hebben door weer en wind hard gewerkt om een visje te mogen vangen. Maar dat geldt niet alleen voor Team Pro Line maar voor alle deelnemers van de WCM 2015. Vanuit Pro Line petje af naar iedere deelnemer van de WCM.

 

17

 

De avond valt Henk en Marco trekken zich eigen terug naar het Hoofdkwartier van de WCM. Team Pro Line maakt zich op voor de laatste nacht, een nacht waar het dan eindelijk moet gaan gebeuren… Zou het lukken?

12

29-08-2015

08:00 uur het eindsignaal klinkt door een vuurpijl die word afgestoken door Commander Steve Bond.

18

 

19

 

De afgelopen nacht zijn er toch heel wat vissen gevangen door verschillende teams en het was spannend tot het aller laatste moment. Zo werd er eerst door de Italianen de zwaarste vis gevangen en nog geen kwartier werd een een bak van een schub gevangen van maar liefst 30,7 kilo door Florian Gras en Henk Ranzijn. Met deze vis werd ook gelijk de allereerste WCM beslist en met een totaal gewicht van meer dan 100 kilo waren Henk en Florian de eerste officiële winnaars van de WCM 2015.

20

 

Hiermee gingen Henk en Florian ook met de meeste prijzen ervan door. Maar nogmaals dit is meer dan verdiend na de vele tegenslagen die ze hebben gehad tijdens de eerste WCM.

Al met al was het een zeer geslaagde eerste editie van de WCM en Pro Line zal zeker volgend jaar weer van de partij zijn.

Hierbij willen wij als eerste Team Pro Line hartelijk bedanken voor hun fantastische inzet en doorzettingsvermogen.

De gehele organisatie van de WCM en natuurlijk ook Sandy Bond en haar Crew voor het voortreffelijke buffet.

14

Vanuit het warme Lac du Der groeten wij u en tot volgend jaar bij de 2e editie van de WCM!