Voorjaarssessie – Kelly Leten

Woensdag 16 maart 2016 reis ik af naar La Douche France. Mijn ‘partners in crime’ zijn al ter plaatse en hun eerste nacht was zeer productief. De reis verloopt voorspoedig en rond 16u00 arriveer ik aan het water.

De stokken worden be-aasd met de Red Angel van Eddy Sterckx met daarbovenop een Black Currant Pop Up van Pro Line. Om bij te voeren crush ik mijn bollen en doe er de nieuwe FS Pellets bij.

DSCN6971

Tegen de avond genieten we van een lekkere maaltijd en praten we eens goed bij onder elkaar. Het is een lange dag geweest en daarom zoeken we al vroeg de bedchair op.

In de nacht krijgt Gunther een beet en het is een zware dril, een kwartier later ligt er dan ook een dikke steur op de mat. Alles wordt terug op de stek gelegd, waarna iets later Gunther terug een aanbeet krijgt, deze resulteerde in een kogelronde spiegel. De rest van de nacht blijft het stil aan de waterkant.

DSCN6957

De dag erop is het een heel ander weer, de zon schijnt in al haar glorie en we hebben het gevoel dat de vissen in de spronglaag hangen. Kris beslist de Zig Rig in te zetten, maar tevergeefs. Onder de nog steeds stralende zon besluiten we maar de BBQ aan te steken. Gunther doet een gebedje richting ‘outer space’….Wat hebben we een pret!

IMG_1640

DSCN6963

Dan na plots 48 uren vissen en amusement….Tuuuuuuut en hangen… . Terwijl ik aan het drillen ben vertrekt ook Kris zijn hengel. Toch bizar!

IMG_2860

Heel de tijd geen beweging op het water en dan een dubbele run, een mooie schub is het haasje voor mij en een dikke spiegel voor Kris. De nacht blijft verder stil.

DSCN6974

De laatste dag en nacht nog eens alles op alles zetten, rigs worden terug be-aasd en ter plaatse gebracht. Kris krijgt in de voormiddag drie aanbeten, waarvan ik er ook één mag verzilveren. Thanks makker!

DSCN6991

DSCN6977

De dag verloopt verder rustig en net voor het donker invalt krijg ik ook nog een run. Na een stevige dril glijdt er een bak van een spiegel over het netkoord. Ik ben even ‘over the moon’!

DSCN7024

DSCN7016

De nacht verloopt voor mij stil, maar Gunther en Kris kunnen elk nog een vis bijschrijven in hun logboek.

In de ochtend worden er mooie plaatjes geschoten en wordt de sessie nog eens overlopen. We mogen niet klagen en hebben ons goed geamuseerd. Deze voorjaarssessie is geslaagd!

DSCN6997

Bij dezen wil ik mijn ‘partners in crime’ nog eens bedanken voor de leuke trip. Ik kijk al uit naar de volgende.

DSCN7032

Tight Lines,

Kelly Leten