Thomas van Gestel

Beroep: International sales en marketing medewerker bij Pro Line Carp Products BV
Woonplaats: Tilburg

Favoriete stek :Groot openbaar water
Favoriete aas: BBQ n-Butyric en BBQ 'n Krill

 • Naam/ bijnaam

Thomas van Gestel

 • Geboortedatum

21 Maart 1989

 • Land

Nederland

 • Wat is u beroep?

International sales en marketing medewerker at Pro Line Carp Products

 • Hoe lang vis je al?

Vanaf dat ik kan lopen.

 • Wanneer sloeg het karpervirus bij jouw toe?

Het karpervirus is op mijn 15de levensjaar toegeslagen. Vanaf dat moment ben ik echt fanatiek begonnen met het gericht vissen op karper.

 • Wat is je persoonlijk record in eigen land?

Mijn record in Nederland is een prachtig robuuste schubkarper van 23 kilo.

23-kilo

 • Wat is je persoonlijk record in het buitenland?

Mijn buitenlands record ligt momenteel in het bekende Frankrijk. Het is een spiegel van 32 kilo op een openbaar water.

IMG_1825

 • Wat is je favoriete aas?

Mijn favoriete aas betreft de BBQ range van Pro Line, zowel aan de Butyric als de Krill heb ik veel succes te danken. Daarnaast ben ik groot liefhebber van tijgernoten, hennep en pinda’s.

 • Wat is uw favoriete rig? En zou je daar iets meer over kunnen vertellen?

Mijn voorkeur gaat uit naar een combi rig. Deze gebruik in vrijwel in elke situatie, het enige waar ik mee varieer is de lengte en de haakkeuze. In het vroege voorjaar en laat in het najaar vis ik graag met een longshank haak. In de zomer wanneer de bekken van de karpers zachter zijn gaat mijn voorkeur uit naar een kortstellige haak. Deze haak zet ik ook in wanneer in Frankrijk genoodzaakt ben ver uit de kant te vissen +/- 300meter.

 • Zou je het mooiste moment uit je karpervisserij kunnen beschrijven?

Het mooiste moment uit mijn karpervisserij is de beloning van de 32kg spiegel. De sessie werd gekarakteriseerd door uitputting, kilometers knallen, voeren en korte sessies. We viste dagjes op een voor ons bekend water en nacht op een totaal onbekend water. Dit water hadden we van een Franse vriend gekregen en die verzekerde ons van dikke vis. Na maanden lang plannen en zoeken kregen we geen informatie over het bestand van het water gevonden. Het was dus een risico van keuzes en we hadden veel alternatieve die wel verzekerd waren van een goed bestand. Uiteindelijk hebben we besloten om dag en nacht af te wisselen tussen het bekende en het onbekend water. Het was een slopende sessies waar we hadden totaal 2500km hebben gereden tussen de verschillende openbare wateren. Op de laatste avond ving mijn maat Rik zijn persoonlijk record en nog geen 12u later ving ik mijn persoonlijk record van 32kg op het onbekende water. Het totale plaatje van uitputting, verkassen, vissen op het onbekende en de beloning voor ons beide maakte dit met uitstek het mooiste moment uit mijn karpervisserij. Het doorzetten en de nieuwsgierigheid naar het onbekende werd beloond.

 • Wat is het mooiste water waar je hebt gevist?

lac de Chaumeçon is een van de mooiste wateren waar ik heb gevist. Het water is moeilijk te bereiken en ligt in een prachtige omgeving. Wij hebben op een stek gevist waar je alleen met de boot kan komen en hebben daar de hele week niemand gezien. Dit was mijn eerste Frankrijk ervaring en een om nooit te vergeten.

 • Afsluitend wat zou jij de karpervisser nog mee willen geven?

Blijf genieten van je hobby, de karpers en de natuur!