Teun van de Laar

Beroep: Medewerker Pro Line carp products
Woonplaats: Someren

Favoriete stek :Kanalen, Rivieren en groot water
Favoriete aas: Triple S en BBQ n-Butyric

 • Naam/ bijnaam:

Teun van de Laar

 • Geboortedatum:           

14-03-1990

 • Land:    

Nederland

 • Wat is u beroep?

Productie medewerker / kantoor  bij Proline Carp Products.

 • Hoe lang vis je al? 

Ik vis vanaf ongeveer mijn 10e levens jaar. Dit geregeld met de vaste stok op de camping met mijn vader. Na een zware voetbal blessure op mijn 15e ben ik steeds serieuzer gaan vissen, hierbij ging ik me steeds meer richten op onze vriend de karper, en al snel werd de eerste gevangen met drijvend brood. De vaste hengel bleef voortaan thuis en zo werd voortaan de jacht geopend op onze beschubte  vrienden.

 • Wanneer sloeg het karpervirus bij jouw toe?

Nadat ik mijn eerst vis ving op de korst, was ik helemaal verkocht. Meteen werden er een hoop spullen aangeschaft en kon ik vol aan de slag.

 • Wat is je persoonlijk record in eigen land?

Mijn persoonlijk record in nederland is een hele mooie schub van 22,4 kg. Na een hevig gevecht wist ik haar met veel pijn en moeite toch over mijn net koord te trekken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 • Wat is je persoonlijk record in het buitenland?

In het buitenland is dat een mooie spiegel van 20,5 kg Het was de eerste vis van de sessie!

PB200066

 • Wat is je favoriete aas?

Dat is natuurlijk de Triple S & de BBQ –n Butyric.

 • Wat is uw favoriete rig? En zou je daar iets meer over kunnen vertellen?

Dat is de Combirig, een klein stijf onderlijntje van zo’n 12 cm, met een klein gestript stukje van  ongeveer 2 cm tot aan de krimpkous. Graag gebruik ik hiervoor een Concept 5 of N-Gen 5 haakmaatje 6 of 8.

 • Zou je het mooiste moment uit je karpervisserij kunnen beschrijven?

De mooiste momenten uit mijn visserij zijn de momenten die ik met vrienden beleef aan de waterkant. Daar waar je echte vrienden leert kennen soms wel  100’en kilometers  van huis. Natuurlijk worden deze momenten helemaal compleet  met de vangst van je target of een andere mooie vis. Zo wist ik 1 van mijn targets te landen op een kanaal in een koude januari nacht. De vis knalde voor het eerst door de 20 kg grens, dus ik was natuurlijk door het dolle heen! Als je beste maten dan ook nog ’s nachts al naar je toe komen om je te feliciteren, en ze bij het eerste ochtend licht ook nog een setje onvergetelijke platen schieten kan mijn week niet meer stuk!

 • Wat is het mooiste water waar je hebt gevist?

Ik heb niet echt 1 specifiek water wat ik het mooist vond, omdat ik iedere beleving weer anders vind. Wel vind ik het karakter van de wateren vaak belangrijk, net zoals in Nederland de Maas. Vaak zijn dat in het buitenland de grote stuwmeren die mij het meest trekken.

 • Afsluitend wat zou jij de karpervisser nog mee willen geven?

Ga vissen met plezier, en voor het avontuur. Vis zoals je dat zelf graag doet, en laat je niet gek maken door andere foto’s of verhalen.  En heel belangrijk; Vis scherp! Beter telkens een nieuwe scherpe onderlijn, dan 10 uur wachten op een aanbeet en je target verspelen omdat je haak bot is!