Tackle Review – SF Lood

Al sinds de intrede van het SF lood is het echt een onderdeel geworden van mijn visserij… Het is uniek en onderscheid zich van al het andere lood dat er op de markt is.
Dat werd me meteen duidelijk tijdens een sessie in Frankrijk waar ik mijn Persoonlijk record mocht vangen. Ook op mijn thuiswater is het een succes…een moeilijk vangbare schubkarper van 19.6kg was meteen een feit! Alsof het niet duidelijk genoeg was…de volgende dag wist ik ook twee karpers van meer dan 20kg veilig te landen.

papegaaischub-20

Het slank model en de matte coating zorgt ervoor dat de vissen geen argwaan krijgen.
De kleuren Weedy Green & Gravel Brown zijn dan ook in elke situatie inzetbaar.
Je zou er van versteld staan hoe goed de groene kleur ook in lichte bodem nauwelijks zichtbaar is. Het lood is verkrijgbaar in 90, 130 en 170gram . Zelfs op een modder bodem durf ik het zware model te nemen doordat het de eigenschap heeft zacht te landen en amper wegzakt in een zachte bodem. Het Lood is Extreem plat wat meteen zorgt voor een snelle en goede inhaking. Het is geen afstandslood , maar persoonlijk ben ik zeer tevreden over de zweef en landingsfase tijdens het werpen.  De presentatie is voor mij dan ook prioriteit, hier heb ik echt vertrouwen in!

IMG_5494

Vis je graag veilig of tegen obstakels aan , dan kan je buiten het Lead Clip systeem dit ook perfect gebruiken als een Drop-Off lood. Ook tijdens het verticaal vissen op karper gebruik ik steeds het SF Lood. Ook hier is een lood dat zich goed camoufleert op de bodem noodzakelijk.

Den-Bodybuilder-19
Ik ben alvast overtuigd en heb er veel karper op mogen vangen en hopelijk jullie in de toekomst ook!
Graag wat meer info over het SF lood, vraag het mij gerust…

Tight lines,

Fannes.