Tackle Review – N-Gen Serie

Niels van Vooren neemt de verschillende soorten N-gen haken onder de loep.

Het N-gen gamma van Pro Line bestaat uit vier soorten haken die je kunt verkrijgen in maatje 6 en 8.

Je hebt de N-gen 3: dit is een kort-stelige haak met een naar binnen gebogen haakoog. Het oog van de haak staat even ver als de haakpunt, zodoende dient men geen Shrink Tube meer aan te brengen en zal de haak perfect indraaien wanneer de karper het haakaas opneemt.

PL1541-N-Gen 3-Size 6

Verder hebben we nog de N-gen 5: persoonlijk is dit mijn absolute nummer één omdat deze bestemd is voor het echte trek en sleurwerk! De rechte haakpunt en dito haaksteel zorgen voor een agressieve inhaking wanneer je ze afwerkt met een beetje Shrink Tube dan is deze een echte killer.

PL1551-N-Gen 5-Size 6

Verder in het gamma komen we de N-gen 7 tegen, deze haak voorzien van een lange haaksteel zet ik altijd in op open water en in de winter… als ik een tip mag geven dan werk ik deze altijd af met een rig ringetje, zo krijg je een anti blow back effect waardoor de karper het haakaas niet kan gebruiken om de haak uit te spuwen. Eveneens afgewerkt met Shrink Tube zet ik deze haak maar al te graag in!

PL1561-N-Gen 7-Size 6

Last but NOT least hebben we de N-gen chod, deze haak voorbestemd voor de chod-rig en de hingen stiff rig is voorzien van een naar buiten staand haakoog. Mits je de juiste knoop toepast kan je deze zéér agressief laten indraaien waardoor de kans op verspelen miniem wordt!

PL1571-N-Gen Chod-Size 6

 

Bij dit soort krachtpatsers moet je wel kunnen vertrouwen op een degelijke haak!