Prachtige start van het nieuwe jaar

Als het nieuwe seizoen begint hopen we allemaal dat de eerste sessie een succes wordt! Ik was dan ook meer dan tevreden dat ik tijdens mijn eerste sessie van het jaar direct met mijn neus in de boter viel.

4

Omdat de Karperhoeve vlakbij mijn werk ligt wordt er beslist voor snel een nachtje te doen voor het werken gaan. Aangekomen op de Karperhoeve is mijn stekkeuze snel gemaakt en neem plaats op stek 6.Deze stek kies ik omdat ik de indruk heb dat de vissen zich hier in de winter vaak ophouden.

Als aas wordt er gekozen voor een 15mm Red Angel uit het gamma van Eddy Sterckx, met daarbovenop een 10mm Magic Mango pop up van Pro Line, een dodelijke combinatie is gebleken! Zowel winter als zomer heb ik daar het volste vertrouwen in. Als onderlijn materiaal vis ik in de winter meestal met de Soft Shell van Pro Line, waarvan ik de coating strip zodat de haak snel indraait. De haak die gebruikt wordt is de N-Gen 5 van Pro Line.

5

Alles ligt op scherp. Na een uurtje krijg ik een trage aanbeet en na enkele minuten kan ik het net onder een mooie spiegel schuiven. Echt een plaatje! Er zwemmen hier echt wel prachtige vissen rond!

3

Omstreeks 1:30 uur ’s nachts krijg ik weer een aanbeet op dezelfde hengel en deze keer is een kleine schub het haasje. Snel wordt de hengel terug op de ‘hotspot’ gelegd. Om 3:30 uur vertrekt deze gewilde hengel terug. Ik kan mijn ogen bijna niet geloven als ik het net onder een massieve schub schuif, even ben ik de kluts kwijt en denk ik bij mezelf…wat een start van begin januari en drie vissen hebben de binnenkant van ‘mijn’ net gezien. Het seizoen kan slechter beginnen!

Hierbij wil ik even vermelden; ’Timmy respect voor je beleid op de Karperhoeve en om je visbestand zo goed in het oog te houden.’ De toekomst is verzekerd! Tight Lines!

2

Kelly Leten