Ochtendmist

Het is 6hr00 wanneer de wekker afloopt, ik ontwaak uit een diepe slaap.
Ik gluur even door het raam en merk dat er wat lichte regen valt, het deert me niet want ik weet dat wat regen de zuurstof in het water flink ten goede kan doen. Een tas koffie en ik kan gaan rijden, ver hoef ik niet te karren want het des betreffende water ligt op amper 20 minuten rijden van mijn thuis.

Eenmaal aangekomen zie ik al direct een vis rollen op de stek, dat geeft me vertrouwen en snel laat ik er wat boilies neer, de boilies bestaan uit een vismeel mix met een krachtige kruidenmix aan toegevoegd, de BBQ ’N krills gaan er deze keer voor moeten zorgen dat er vis op de mat komt.

2015-Beernem-268

Eenmaal alles in opgesteld is het afwachten op de eerste aanbeet, die komt snel zoals verwacht. De vissen hier zijn nog niet zo vaak gevangen en daarom kan ik hier altijd snel een aanbeet forceren.

Het is een puntgave schub waar ik zeer tevreden mee ben, het gros van de vissen zijn schubs maar er zwemmen ook enkele spiegels al zijn deze zeer schaars. De plaatjes zijn geschoten en de karper mag terug in zijn element. Ik hou er niet van om karpers te lang op het droge te houden en ik ben ook altijd zeer voorzichtig bij het transporteren van de vis, zorg altijd dat de karper mooi op de mat of in de weightsling ligt. Daarmee bedoel ik dat de vinnen van de karper altijd netjes langs het lichaam moeten liggen en niet naar buiten staan want dat kan zorgen voor kneuzingen aan de vin.

2015-Beernem-276

De dag brengt nog vier andere vissen waaronder één spiegel waar ik zeer tevreden mee ben!

2015-Beernem-271

Allen vielen ze voor de BBQ ’N krills, ik voerde en viste trouwens met twee diameters door elkaar. Zo bereik je een groter deel van de karpers en zullen ze ook minder argwaan hebben bij het optillen van het haakaas. Het haakaas in kwestie bestond uit een snowman presentatie, een 20mm bodemboilie met een 12mm dumbell erboven op, ik opteerde voor de magic mango dumbell omdat deze mij nog geen windeiren heeft gelegd in mijn visserij. Eenmaal thuis bekijk ik de foto’s en ben ik een tevreden man. Karpervissen is meer dan enkel achter kilo’s aanjagen, de beleving en de natuur zorgen ervoor dat ik het zeer aantrekkelijk vind. De karpers zorgen voor de kick!

Tight Lines Niels Van Vooren.