Niels van Vooren

Beroep: Zelfstandig Dakwerken
Woonplaats: Oost-Vlaanderen

Favoriete stek :Circuit Wateren
Favoriete aas: BBQ ‘N Krill, Red Angel

 • Naam/ bijnaam:

Niels Van Vooren

 • Geboortedatum

20/09/1994 (20jaar)

 • Land

België (Oost-Vlaanderen)

 • Wat is u beroep?

Zelfstandig Dakwerker

 • Hoe lang vis je al?

Ik vis al sinds mijn vier jaar denk ik, daar zijn trouwens nog foto’s van te vinden in mijn album op zolder, toen viste ik nog op alles wat zwom in mijn geliefkoosde parkvijver,… wanneer ik 10 jaar was was ik al reeds gefocust op karper… maar daar hangt een verhaal aan die ik in het volgende vraagstuk zal beschrijven.

 • Wanneer sloeg het karpervirus bij jouw toe?

Ik denk dat ik ben geboren met het karpervirus… het zit gewoon in mijn bloed! Mijn vader was een gepassioneerde karpervisser in de jaren 80’ en 90’.. samen met mijn grootvader trokken ze er vaak op uit om de karpers te belagen, en niet zonder succes! Toen ik ter wereld ben gekomen ging ik al snel mee naar het water want ook moeder hield van het vissen… wanneer ik 6 maand oud was sloeg het noodlot toe en kreeg mijn vader een hersenbloeding. hij stierf daadwerkelijk in de armen van mijn moeder… het was een donkere periode in het leven van mijn moeder, nu was ze plots een alleenstaande moeder. Ook mijn grootvader was kapot van verdriet want het waren echte boezemvrienden. Mijn grootvader heeft me via deze weg altijd mee genomen naar het water en zo is er van mij geworden waar ik nu sta. Eigenlijk ben ik daar ook een beetje trots wat ik tot nu toe al heb bereikt en ik ben ervan overtuigd dat vader super trots op me is… ik zal ook nooit zonder vissen kunnen want het is tenslotte een deel van mijn leven geworden.

 • Wat is je persoonlijk record in eigen land?

Dat staat op 24.6kg, een mooie spiegel genaamd ‘de grijzen’ die zijn rondjes zwom op het circuitwater ‘Oasis’.

kroky-005

 • Wat is je persoonlijk record in het buitenland?

Dat staat op 30.2kg een prachtige spiegel uit Zuid-Frankrijk!

PB-BUITENLAND-(3)

 • Wat is je favoriete aas?

Ik het twee uitschieters… de bbq n’ krill uit het ProLine gamma en de Red Angel uit Eddy Sterckx zijn gamma. Beiden een echte killer waar ik al tal van mooie vissen op heb gevangen.

 • Wat is uw favoriete rig? En zou je daar iets meer over kunnen vertellen?

Ik vis het liefste met een anti blow-back rig, semi kort gevist met een haakmaatje 8… ik heb in deze rig zeer veel vertrouwen omdat ik er al een berg vissen op heb gevangen. Ik vis ook bijna uitsluitend met kleine haken zoals o.a. de Ngen 5 maatje 8, dit is mijn absolute nummer één! De laatste tijd maak ik ook meer en meer gebruik van een Hinged stiff-rig… deze pop-up rig bestaat uit een deel undercover hooklink met daarboven een chod-rig. Ik heb er dit jaar al 4 vissen op gevangen ( Enkel in Februari) met als topper een dikke veertiger! Dus ik kan wel zeggen dat deze onderlijn goed werkt wanneer je ze juist inzet!

 • Zou je het mooiste moment uit je karpervisserij kunnen beschrijven?

Als ik echt mag kiezen dan kijk ik niet naar de prestatie’s maar naar de vriendschap die ik heb gesloten binnen mijn visserij met Niko (Vervaet)… ik kwam hem enkele jaren geleden tegen op het kanaal bij ons in de buurt, in eerste instantie dacht ik dat de stek vrij was en het was dus ook mijn bedoeling om daar mijn lijnen nat te maken, toen hoorde ik plots een deur dichtslaan aan de overkant van de weg… ik draaide me om en ik zag Niko. We maakten kennis en hebben die dag de hele namiddag zitten praten zoals echte karpervissers dat goed kunnen. Zo ben ik met Pro Line beginnen vissen en is er toch wel een zeer mooie vriendschap ontstaan… Niko is iemand waar ik altijd op kan rekenen en hij ook op mij… zo hoort een echte vriendschap ook te zijn. Niko is een gouden schakel binnen mijn visserij en daarom is onze vriendschap ook wel mijn hoogtepunt uit mijn visserij.

 • Wat is het mooiste water waar je hebt gevist?

Dat is een water in Luxemburg… het water was zo helder dat je makkelijk 2 a 3 meter diep kon kijken. Het was omringd door wanden die waren ontstaan door natuursteen! Het was een stuwmeer van circa. 40ha. Een paradijs voor iedere visser! Er zwommen echte parels, zo ving ik er een bijna zwarte schubkarper van net geen 15kg! Er zwom ook een 30kg maar deze is ondertussen helaas overleden.

 • Afsluitend wat zou jij de karpervisser nog mee willen geven?

Dat is vrij simpel, geniet gewoon van het vissen. Steeds zie je meer en meer jonge karpervissers die niet meer tevreden zijn met hun standaard uitrusting… iedereen wil steeds meer en meer. Ik vind dit jammer want dan gaat het hem gewoon om wie er de mooiste uitrusting heeft… het is niet omdat je met een set-up van enkele duizenden euro’s zit te vissen dat je daarom ook daadwerkelijk alle grote vissen zal vangen… neen absoluut niet. En verder zijn het ook niet altijd de dikke bakken die het karpervissen zo mooi maken, bij mij telt iedere vis groot of klein dik of dun… als ik maar kan drillen! Want daar doen we het toch voor niet? Pure actie is zo veel leuker dan enkel gefocust zijn op die ene dikke vis. Respecteer ook altijd jouw omgeving, laat nooit je vuil slingeren en probeer zo zorgzaam mogelijk om te gaan met de natuur, dan ben ik zeker dat je nog veel plezier zal beleven aan je visserij!

Tight Lines Niels.