Nieki Olivier

Beroep: Hovenier
Woonplaats: Someren

Favoriete stek :Maas
Favoriete aas: Triple S

Naam/ bijnaam

Nieki Olivier

Geboortedatum

10-05-1987

Land 

Nederland

Wat is je beroep?

Hovenier

Hoe lang vis je al?

Ik vis vanaf mijn 6de levens jaar. Dit begon met de vaste stok, later overgegaan op roofvissen tot dat het karper virus toesloeg.

Wanneer sloeg het karpervirus bij jouw toe?

Op mijn 13de levens jaar sloeg het karpervirus toe. Toen ik als klein mannetje met mijn ouders op vakantie ging in Frankrijk. En i.p.v. kunstaas koos ik voor een stukje mais. Hier wist ik mijn eerste karper mee te vangen. Het karpervirus sloeg toe!

Wat is je persoonlijk record in eigen land?

21,6 KG

´´-Het-is-een-ziekelijke-bak-GEK´´-FOTO-VERWIJDEREN-EN-AANGEPASTE-TOEVOEGEN

Wat is je persoonlijk record in het buitenland?

21 KG

SAM_4696

Wat is uw favoriete rig? En zou je daar iets meer over kunnen vertellen?

Mijn favoriete rig is een simpele KD rig afgewerkt met klein stukje krimpkous. Deze rig zet ik bij meerdere omstandigheden in. In de Winter en voorjaar vis ik graag met de Chod-rig

Zou je het mooiste moment uit je karpervisserij kunnen beschrijven?

Pffoe.. Een van mijn ”mooiste” momenten uit mijn karpervisserij is toen ik mijn target ving. Ik viste die sessie met een vriend van me die na een aantal vis loze jaren weer eens een gezellig nachtje met me meeging op mijn voerstek. Nadat we in de nacht flinke overlast van voorns gehad hadden, zagen we in de ochtend onder het genot van een bakje koffie de top krom trekken. Na een krachtige dril van slecht 15 min wist ik mijn target het net in te hijsen.

Wat is het mooiste water waar je hebt gevist?

Ik heb niet een bepaald water wat ik het mooiste vind. Bij elk water heb je een andere belevenis en sfeer. Heb zowel in Nederland als Frankrijk op wateren met die zo zijn charmes hadden. Zelf zoek ik graag het extreme op. De wateren of stekken die mensen hard voorbij rijden

Afsluitend wat zou jij de karpervisser nog mee willen geven?

Koester je vriendschap met je mede vissers. Maak Plezier en Geniet van je passie. Richt je vooral op je eigen visserij en vergelijk je zelf niet met peren. Vis vooral zoals jij vertrouwen hebt! Een ben goed voor de Natuur!