Luc den Hert

Beroep: Werfleider bouw
Woonplaats: België

Favoriete stek :Privéwater te Lochristi
Favoriete aas: Furious 5

 • Naam – bijnaam: 

Luc Den Hert – de King

 •  Geboortedatum:

1 maart 1958

 •  Land:

België

 •  Wat is u beroep?

in brugpensioen.

 •  Hoe lang vis je al?

Ik begon in 1968 te vissen op de Oude Moervaart. Toen had ik de leeftijd van 10 jaar. Goed gerekend is dit dus reeds 47 jaar. Ik viste toen vooral op paling en witvis. Als aas gebruikte ik gewone pieren en brood. Af en toe, op goed geluk, ving ik ook wel eens een karper.

 •  Wanneer sloeg het karpervirus bij jou toe?

Ik begon op 16 – jarige leeftijd op karpers te vissen. Ik kreeg 2 hengels om op karpers te vissen, en fier dat ik was! Mijn eerste worpen met mijn nieuwe hengels waren in Oostakker op de E3 – put, de Oude Moervaart en Lochristi, het groene water. Op dat moment viste ik met aardappelen als  aas, met maïs  of Trouvit deeg. De vissen die ik bovenhaalde waren tussen de 5 à 10 kg. Op die leeftijd vond ik dit al mooie vangsten!

 •  Wat is persoonlijk het record in eigen land?

In eigen land is mijn record nog altijd de eenoog – spiegel, gevangen te Lochristi. Deze woog 26.8kg. Een kanjer van een vis dus!

Een-oog-26kg+

 • Wat is je persoonlijk record in het buitenland?

In Noord – Frankrijk, op een water met 4 vijvers. Mijn Franse record was een spiegel, gevangen op 20.8kg. Dit is ook één van mijn favoriete waters. Reden? Het is een zeer mooi domein, met een rijk aanbod aan natuur. Ook komen er vaak leden van Pro-line vissen. En dit leuke gezelschap is ook mooi meegenomen!

 •  Wat is je favoriete aas?

Ik viste vaak met de Big Activator in de zomer. Voor mij een zeer goed aas! In de winter viste ik voornamelijk met de Wintermix Kelp Peach. Een echte killer van een boilie! Een van de toppers onder het aas!

Met de BBQ n – Butyric haalde ik al meermaals dezelfde vissen boven! Een zeer instant boilie dus!
De laatste 2 jaar gebruikte ik ook de boilies van Eddy Sterckx. Dit waren de Red Devil, en boilie waar je blijft mee vangen. De red angel, waar ik momenteel mee vis, is ook een instant boilie. Ik heb er al vele vissen mee bovengehaald, dus we kunnen wel zeggen dat ik ook een superaas is!

 •  Wat is uw favoriete rig? En zou je daar iets meer over kunnen vertellen?

Dit is ongetwijfeld de bungee rig. Op waters waar er veel dressuur is, is dit  een echte super rig. Ik heb reeds vele goede ervaringen van anderen gehoord die deze rig ook hanteerden. Wat ik ook doe, is op diepe waters  (dieper dan 5m) de rekker die aan de rig vastzit, halveren. Dit doe ik, zodat je onder water meer veerkracht hebt door de druk van het water. En dit trucje werkt uitstekend!
De combi rig( haak maat 8, gemaakt van gecoate soft shell) gebruik ik ook vaak.

Zou je het mooiste moment uit je karpervisserij kunnen beschrijven? Dit is mijn eerste 40’er en 50’er, gevangen op mijn eigen water te Lochristi. Deze heb ik gevangen met boilie ‘Big Activator’. De vissen zag ik groeien sinds de jaren ’70 tot op heden. In de jaren ’70 was het gemiddelde gewicht van de vissen zo’n 5 à 7kg. In die tijd was dit al een heus gewicht.

 • Wat is het mooiste water waar je hebt gevist?

Het water dat gelegen is ten noorden van Frankrijk. Waarom? Het zijn zeer mooie waters, met de bijhorende fauna en flora. Wanneer ik daar ga vissen, voelt het aan als ‘vakantie’. Maar de hoofdreden van mijn trip naar daar: de grote en mooie vissen die er te vangen zijn.

 •  Afsluitend: wat zou jij de karpervisser nog mee willen geven?  

Bij deze enkele tips: Ga vaak het water gaan observeren, alsook de natuur rondom. Het leert je waar de vissen liggen, springen, enz…

Maak vrienden rond het water. Dit maakt het des te gezelliger! Hou het proper aan de waterkant. Zowel voor de andere vissers, als voor het milieu. Wanneer je deze tips goed uitvoert, ben je een echte karpervisser. Dit leerde ik uit eigen ervaring, na 45 jaar.