De kracht van Fluor – Niko Vervaet

Hedendaags zijn fluor kleuren niet meer weg te denken uit het huidige karpervissen. Zie maar eens op een beurs hoe ze ingeburgerd zijn!

Fluor pop ups presenteren mooi aan de hair en met de huidige populariteit van de Chod Rig kunnen er mooie aas-aanbiedingen gerealiseerd worden natuurlijk. De magazines staan er vol van en aan de waterkant vind je ze regelmatig terug ook. Maar vangt dit überhaupt beter dan een ‘standaard’ op de bodem aangeboden grondboilie? Het lijkt misschien wel iets te mooi om waar te zijn niet? Laat me dus even het een en ander uit de doeken doen.

_NV26369

Mijn persoonlijke visie is dat een combinatie van eigenlijk beter werkt.

Single (fluor) pop ups werken zeker goed op tal van wateren, het nadeel is wel als iedereen ze gebruikt, wat je toch regelmatig ziet aan de waterkant, de kracht hiervan wat verloren gaat. Stel je voor dat je zelf rondzwemt in een water waar hier en daar wat flashy kleuren op de bodem liggen… na een tijdje en een paar vangsten verder heb je het wel door denk ik.

_NV24607

En toch vis ik er heel graag mee in het voorjaar. Bepaalde kleuren zoals oranje en roos genieten dan mijn voorkeuren! Geel dan weer op kanalen. Niet zelden maak ik er zelfs gewoonweg het verschil mee op tal van wateren. Mijn all time favorieten zijn gewoonweg de oranje fluor Pop Up Magic Mango al moet de roze Squid & Octopus zeker niet onderdoen en tal van vissers die ik ken zullen dit beamen eveneens. Werkelijk op 90% van de wateren die ik bevis leveren deze karper op.

_MG_1305

 

 

Maar hoe bevis je deze best? Wel, ik ken tal van vissers die deze enkel en alleen op hun pop up rig gebruiken en er degelijke resultaten mee neerzetten. Maar ik bevis deze vooral op het snowmanprincipe. Laat ik dit even uitleggen.

Als ik in veel gevallen in mijn eigen visserij kijk, zit ik de helft van de tijd zowel overdag als s’ nachts aan de waterkant.

_NV26383

Dus in daglicht en complete duisternis. In daglicht benut ik het principe van de fluor pop up ten volle en wel aangeboden boven een gewone boilie. Of laat ons het gewoon snowman noemen dus. Een 15 mm gewone boilie met een klein stukje eraf gesneden en daarbovenop een halve fluor pop up is al meermaals een dodelijke combinatie gebleken in mijn eigen visserij.

Maar ‘s nachts heb je natuurlijk niet veel aan die fluor kleur of je moet extra attractors gebruiken zoals bijvoorbeeld Betaïne of n-Butyric spray wat zeker een meerwaarde kan zijn. Dus dan zet ik mijn kansen dus volledig op de grondboilie waarbij de attractors in en op de boilie op dat moment dus beter hun werk doen. Want mijn gedachte is dat een fluor pop up met zijn beperkte aantrekkingskracht t.o.v een grondboilie die qua samenstelling gewoonweg veel attractiever is, beter ’s nachts vangt.

_NV24587

En zo wed je dus op 2 paarden wat mijn inziens veel effectiever vissen is. Balanceer je het geheel mooi uit zodat het als een rechtopstaande dumbelltje op de bodem staat op een kort onderlijntje, dan creeër je werkelijk een dodelijke rig die op heel veel wateren zijn mannetje staat.

Probeer dit maar eens uit met het nakende voorjaar en tal van ontluikende karpers die uit hun winterslaap komen zullen de binnenkant van jullie net zien.

DSC_0401

Succes!!

Niko Vervaet