Kelly Leten

Beroep: Magazijnier
Favoriete stek :V-Kanaal

Naam/bijnaam

Kelly Leten/ Lete

Geboortedatum

23 maart 1983

Land

België

Wat is u beroep?

Magazijnier bij Hyundai Heavy Industries te Geel

Hoe lang vis je al?

Ik vis al van mijn 8 jaar. Toen vooral met de vaste stok.

Wanneer sloeg het karpervirus bij jouw toe?

Dat zal zo rond mijn 12 jaar geweest zijn. Toen ging ik met een maat van mij een eerste keer mee nachtvissen. Ik ving die nacht 3 vissen, met als dikste een graskarper van 8kg. Toen had ik het karpervirus direct te pakken!

Wat is je persoonlijk record in eigen land?

Mijn persoonlijk record in België is een schubkarper van 25,2 kg, gevangen op het V-kanaal, de vis noemt ‘De kleine big one’.

record-België

Wat is je persoonlijk record in het buitenland?

Mijn persoonlijk record in het buitenland is een schubkarper van 24,1 kg, deze vis werd gevangen op het meer van Echternach te Luxemburg.

record-buitenland

Wat is uw favoriete rig? En zou je daar iets meer over kunnen vertellen?

Mijn favoriete rig is zo simpel mogelijk! Soepele onderlijn met krimpkous afgewerkt en vrij kort. Als de karper het aas dan opzuigt, trekt hij direct op het lood en prikt onmiddellijk. In de paai periode vis ik ook wel graag met een chod rig en naargelang de omstandigheden wordt de combi rig ook al wel eens ingezet.

10 Zou je het mooiste moment uit je karpervisserij kunnen beschrijven?

Mijn mooiste karpermoment was de vangst van ‘De kleine big one’ op het V-kanaal. Tijdens de dril zag ik de voornoemde vis een paar keer passeren langs de stenen. Ik moet zeggen dat was met knikkende knieën…de ontlading was dan ook groot wanneer ik Hem over het netkoord trok.

11 Wat is het mooiste water waar je hebt gevist?

Ik vind dat alle waters wel hun charmes hebben. Echternach is een mooi water om te vertoeven, maar voor mij steekt het V-kanaal er toch bovenuit! Het kan je maken, maar het kan je zeker ook kraken. Ik kan het gevoel niet beschrijven als je daar een aanbeet krijgt, dat is echt kicken en daar doen we het toch allemaal voor!

12 Afsluitend wat zou jij de karpervisser nog mee willen geven?

Ik zou zeggen: Doe gewoon je eigen ding en vis op je gevoel! En staar je niet blind aan megavangsten. Ga naar de waterkant en heb plezier in je vissen, zoek je eigen weg en dan zullen die vangsten wel komen. Dan is de voldoening dubbel zo groot!

Tight Lines!