Jessy Bal

Beroep: Horeca medewerker
Woonplaats: Nootdorp

Favoriete stek :Groot openbaar water en rivieren
Favoriete aas: Magic Mango

Naam/ bijnaam

Jessy Bal

Geboortedatum

19 Maart 1994

Land

Nederland

Wat is u beroep?

Werkzaam in een café

Hoe lang vis je al?

Zoals ik mijn goed kan herinneren begon het vissen bij mij toen ik groot genoeg was om een hengel vast te houden, de eerst volgende jaren viste ik vooral op witvis en daarna sloeg het over op de roofvis de vellen tikken en de dril dat gaf mij een adrenaline kick wat ik nog steeds bij iedere aanbeet krijg zowel karper en roofvis!

Wanneer sloeg het karpervirus bij jouw toe?

Het karper virus begon eigenlijk wel grappig ik als 7 jarig mannetje ging samen met mijn broer  bij ons voor de deur vissen, mijn broer en ik hadden allebei  een nieuwe hengel gekregen. mijn broer  kreeg het elke keer niet voor elkaar om een aanbeet te forceren, ik dacht bij me zelf dat kan toch niet heel moeilijk zijn dus ik pakte ook mijn hengeltje en gemotiveerd ging ik op jacht naar mijn eerste karper en met succes! Na een half uurtje met een dobber en een stukje brood de hele sloot afgestruind te hebben was het raak mijn broer keek me aan of hij water zag branden, hij had inmiddels al veel pogingen gewaagd maar zonder  succes sinds dien is het begonnen de spanning van de dril en niet wetende wat voor schoonheid je gehaakt had! Dit gevoel heb ik nog steeds bij iedere  aanbeet die ik kan forceren!

Wat is je persoonlijk record in eigen land?

Mijn persoonlijk record in eigen land is 19 kilogram schubkarper, nadat er een waterfiets door mijn lijn heen vaarde besloot ik de hengel binnen te halen maar dat ging stroef ik dacht zelf eerst dat de waterfiets hem in een obstakel had getrokken tot hij plots als een speer ervandoor ging zonder enige idee dril de ik de vis af en eenmaal op kant zag ik dat het om mijn persoonlijk best ging!

Record-Nederland

Wat is je persoonlijk record in het buitenland?

Mijn persoonlijk record in buitenland  is 27,5 kg schubkarper van de Franse rivier het was spannend of ik deze kracht patser in mijn netje zal krijgen want hij had zich muurvast gezwommen in het midden van de rivier door middel van mijn commando boot slaagde ik er in om hem te bevrijden uit het obstakel en zo mijn landingsnet onder hem te plaatsen.

Record-Buitenland

Wat is uw favoriete rig?

En zou je daar iets meer over kunnen vertellen?Mijn favoriete rig is de combi rig deze gebruik ik heel het jaar door ik combineer deze rig met een blow-back rig en de KD rig vanwege hun perfecte inhaaking dermate het water kouder wordt pas ik de lengte van mijn rigs aan en kies ik vaker voor een haak met langere steel zoals de long shank.

Zou je het mooiste moment uit je karpervisserij kunnen beschrijven?

Het mooiste aan de karpervisserij vind ik zelf de rust aan de waterkant, nieuwe mensen leren kennen en natuurlijk elkaars ervaringen delen!

Wat is het mooiste water waar je hebt gevist?

Het mooiste water complex wat ik gevist heb is ongetwijfeld de rivier de Lot de ervaring van rivier visserij en de krachtige vissen maakt het moeilijker om de vis op de kant te krijgen.

Afsluitend wat zou jij de karpervisser nog mee willen geven?

Geniet van ieder moment langs het water en de uitgestrekte natuur, doe vooral je eigen dingetjes om je vissen te kunnen strikken!

Tight Lines,

Jessy