James de Koker

Beroep: Vertegenwoordiger van Groene Energie
Favoriete stek :Kanaal
Favoriete aas: Wintermix Kelp Peach

Naam/ bijnaam

James de Koker

Geboortedatum

28-07-1982

Land 

België

Wat is u beroep?

Vertegenwoordiger van  alle producten wat met groene energie te maken heeft.

Hoe lang vis je al?

Ik vis van rond mijn vijfde levensjaar! En van mijn 10 de ben ik wedstrijd gaan vissen met de vaste stok wat voor mij een zéér  goede leerschool was ! Ik stelde steeds mijn grondvoer zelf     helemaal samen van A tot Z . Zo pas kom je te weten welke vissoort welk voedsel graag opneemt.
Wanneer sloeg het karpervirus bij jouw toe?

Ik zat onze vriend karper wel al achterna met de korst aan de oppervlakte  alsook met de Frolic . Maar denk dat het karpervirus me echt in z’n greep had rond mijn 16-17 jaar ongeveer ,en het heeft me nog steeds stevig in zijn macht.
Wat is je persoonlijk record in eigen land?

Mijn dikste karper in België betreft een spiegelkarper van 26,2 kg dat ik op kanaal wist te prikken.

visjes-2009-048---kopie

Wat is je persoonlijk record in het buitenland?

Dit wat tevens ook een spiegelkarper van 27,2 kg en die had ik op een groot openbaar Frans water.

vissen-van-la-liez-328

Wat is uw favoriete rig? En zou je daar iets meer over kunnen vertellen?

Mijn lievelings-rig is voor mij de combi rig,stukje Fluor Carbon met daar aan een stukje gevlochten van een 2-3 cm . Deze rig is vrijwel overal inzetbaar en heeft me bijna al mijn dikke vissen opgeleverd .

Zou je het mooiste moment uit je karpervisserij kunnen beschrijven?

Mijn mooiste moment,er zijn er zovéél eigenlijk! We zaten op een groot moeilijk water te vissen en het was al een paar dagen niets. Toen besloot ik elders steeds een klein handje boilies te droppen gedurende een paar dagen. Het water was er zéér helder. Toen ik  na een paar dagen de hengel er ging neerleggen besloot ik de stek ook steeds wat meer te gaan observeren,toen er plots van onder een struik een zwarte schim tevoorschijn kwam. Dit betrof een mooie karper. Heb de vis een goeie 40 tot 45 min zien draaien en mijn stek echt zien observeren vooraleer hij aan het azen ging. Hij was nog maar net aan het azen en gelijk ging mijn Delkim aan het loeien,zalig gewoon. Dit betrof een brute spiegel van 19kg.

Wat is het mooiste water waar je hebt gevist?

Het mooiste water,is ook moeilijk op te antwoorden. Maar als ik echt ééntje moet kiezen,dan ga ik voor Lac De Amance.

Afsluitend wat zou jij de karpervisser nog mee willen geven?

Help elkaar wat meer met info en wees minder jaloers op elkaar. Er  zou meer vis op de kant komen en onze hobby zou er nog mooier uitzien.