Henk Suylen

Beroep: Mede directeur Pro Line carp products B.V.
Woonplaats: Nederland

Favoriete stek :Grindafgravingen
Favoriete aas: Triple S

 • Naam/bijnaam

Henk Suylen

 • Geboortedatum

In een grijs verleden

 • Land

Nederland

 • Beroep

Mede directeur Pro Line carp products B.V.

 • Hoe lang vis je al?

Ik was op mijn 4e levensjaar voor de eerste keer aan het water om te vissen, samen met mijn opa.

 • Wanneer  sloeg het karpervirus bij jouw toe?

Het karpervirus sloeg bij mij toe toen ik 16 of 17 jaar oud was. De jaren ervoor viste ik op alles wat aanbeet. Ook karper maar dat waren kleintjes die uitgezet waren. We visten toen nog alleen met de vaste stok. Niet dat er geen molens en dergelijke waren. Nee deze waren toen der tijd voor mij veel te duur om te kopen. Dit veranderde toen ik een jaar of 16 was. Ik was toen oud genoeg om ’n bijbaantje te nemen wat ook wat opleverde. Van toen af aan heb ik beetje bij beetje mijn materiaal gekocht. verder was ik toen ook in de gelegenheid om naar het kanaal te rijden omdat ik mijn brommer had. Na een tijdje had ik alles wat ik nodig had en kon toen echt aan de slag. Dat wil zeggen dat ik eerst moest zorgen voor mijn aas. De boilie was toen net in opkomst, dus te duur voor mij om te kopen!  Dus heb ik contact opgenomen met een kennis die al jaren op karper viste en ook wist hoe men boilies moest maken. Na daar de nodige informatie te hebben gekregen ging ik aan de slag. Eerst alles met de hand, later met malletjes ed. ik maakte dan een week boilies waarmee ik dan 3 weken kom voeren en vissen. Voeren! Dat was toen 400 gram per keer, nee niet zoals nu!

Na enkele weken van  voeren en vissen boekte ik dan ook het eerste resultaat. De eerste vis die ik toen ving was toen ongeveer 12 pond. In vergelijking met de uitzetters was dat een reus!

Daarna was het kwaad geschied. Het vissen werd alleen maar intensiever. Dit resulteerde in een PB in Nederland van 37,3 pond. Na verloop van tijd begon de drang voor mij om naar het buitenland te trekken groter en groter. In eerste instantie Frankrijk en daarna Duitsland.

 • Wat is je persoonlijk record in het binnenland?

Mijn PB in Nederland is 37,3 pond.

 • Wat is je persoonlijk record in het buitenland?

Mijn PB in Frankrijk is 28,3 kilo en in Duitsland 24,8 kilo.

 • Wat is uw favoriete rig? En zou je daar iets meer over kunnen vertellen?

Ik heb geen favoriete rig. Ik pas de rig aan aan de omstandigheden en aan het aas gedrag van de vis. Verder speelt het ook nog mee of de karpers harde of zachte bekken hebben.

 • Zou je het mooiste moment uit je karpervisserij kunnen beschrijven?

Er zijn zoveel mooie momenten.

Maar er zijn twee momenten die me altijd bij blijven. Dat is mijn eerste 15 kilo vis en de eerste 25 kilo vis. Dit zijn momenten die ik nooit zal vergeten.

 • Wat is het mooiste water waar je hebt gevist?

Ik heb geen favoriet water. Elke water heeft zijn eigen charmes, het is wel de vissen die er zwemmen of de omgeving.

 • Afsluitend wat zou jij de karpervisser nog mee willen geven?

Als slot zou ik de jonge karpervissers nog willen meegeven dat vissen niet allen vissen vangen is. Wat we om je heen gebeurt hoort er ook bij en kan je hier zeker van genieten. Bv een ijsvogel op je hengeltop of een muis die een stukje boilie pakt.

Als laatste wil ik “respect” aanspreken. Respect voor de vis die je vangt. Behandel deze altijd met de grootste zorg. Het zijn levende wezens en ze hebben jou veel plezier gegeven. Verder, draag zorg voor de natuur, verniel niets en neem je rommel mee. Niet alleen voor een andere, maar je bezorgt er de vissers in het algemeen een slechte naam mee!

Dit kan weer resulteren in geboden en verboden en daar hebben we er al genoeg van.

Groetjes,

Henk.