Gino Wouters

Beroep: Bekister in de Bouw
Favoriete stek :Paalse Plas
Favoriete aas: Wintermix Kelp Peach

 • Naam/Bijnaam

Gino wouters

 • Geboortedatum

02/11/1980

 • Land

België

 • Wat is je beroep?

Bekister in de bouw

 • Hoelang vis je al?

Een 19 jaar

 • Wanneer sloeg het karpervirus bij jouw toe?

Nu moet ik naar het verleden gaan rond 1996 waar ik met brood (drijvend) achter de karpers ging jagen met een telescopisch hengeltje dat lood zwaar was.paar jaar later begon ik boeken te lezen van Rini Groothuis en films van vis-visie deze heb ik versleten gedraaid. Toen ben ik zelf boilie s gaan maken en begon ik met boilies te gaan vissen. Mijn karper uitrusting bestond twee verschillende zee hengels, twee verschillende molens, twee Cormoran beetverklikkers die heel wat batterij slikte en als er veel regen viel hing ik er een afgesneden fles over met twee sneetjes erin want ze waren water gevoelig toen viste ik vooral gemeente vijver van tessenderlo later Preuse een vijver bijna dicht gegroeid met lelies en lange Zille en Goorhoeven (nu de Karperhoeven genaamd).

 • Wat is je persoonlijk record in eigen land?

Een schub van 27.2 kg.

SAMSUNG CSC

 • Wat is je persoonlijk record in het buitenland?

Een schub van 24.6 kg.

Frankrijk

 • Wat is je favoriete aas?

Vroeger de Fish Garlic en de Wintermix kelp Peach de laatste kan ik moeilijk afstand van nemen zelfs in de zomer ga je met spierpijn in je armen naar huis met die boilies. Nu ga ik dit jaar met de nieuwe Coco & Banana aan de slag uit het Pro Line gamma en de red angel uit het gamma van Eddy Sterckx zullen aan de hair bevestigt worden.

 • Wat is uw favoriete rig? En zou je daar iets meer over kunnen vertellen?

Een standaard rig  deze rig blijft werken zelfs op de moeilijkste wateren ik hou het simpel om dat ik  zeer veel onderlijnen knoop op een seizoen .hij gaat er snel af  als ik merk dat de haak wat bot wordt gaat hij de vuilbak in .nu zijn we gekomen bij een belangrijk onderdeel van een rig gekomen de haak ik gebruik de concept 5 haak maat 6 of 8 ik vindt dit een echte super haak de n gen haak ga ik dit jaar ook eens proberen. Op de haak schuif ik een voorgevormd tube erop. De onderlijn maak ik rond de 13 cm lang en wordt gemaakt uit het prachtig materiaal strip down uit het end tackle gamma. ik hou van wat stijver onderlijn materiaal is minder gevoelig voor in de war te gooien zeker bij harde wind die van de zijkant komt.

 • Zou je het mooiste moment uit je karpervisserij kunnen beschrijven?

Ik heb vele mooie momenten meegemaakt in het karpergebeuren ik zal er eentje beschrijven dat is zo een drie jaar geleden mijn vismaat Davy had op ons thuiswater in het najaar een voerstek opgebouwd. ik had een tijdje niet meer gevist en Davy had me gevraagd of ik geen zin had om mee te gaan. en het eerste avondje dat we samen viste vlogen de hangers regelmatig de lucht in. op een gegeven moment lagen mijn twee hengels op het gras en twee dikke beren in de bewaarzak. Als je dan een tijdje niet meer gevist hebt. En je kunt dan op een avondje een serie mooie vissen vangen. Is de voeldoening des de groter. het was prachtig weer. De sfeer was goed. Het hele plaatje klopte die avond.

 • Wat is het mooiste water waar je hebt gevist?

Is best een moeilijke vraag om er eentje uit te kiezen. Elk watertje heeft zo wel zijn charme s. klein of groot op mijn thuiswater zie je een groot golf terrein als uitzicht met bruggetjes inhammetjes. bergjes, stijgers, een mooi bestand aan vissen echt knap. Mijn top vier waar ik op gevist heb is Paalse plas, Schullesmeer, Echternach, Lac du Oriënt.

 • Afsluitend wat zou jij de karpervisser nog mee willen geven?

Als je beginnend karper visser niet te hard moet gericht zijn op die grote vissen die in de boekjes staan . ze staan er vol van. al snel krijg je het gedacht dat er geen kleine vissen meer rond zwemmen . en als je dan geen grote direct krijgt gevangen ga je gefrustreerd worden of.ga eerst kleinere watertjes bevissen die een groot bestand aan vissen hebben tot als je de feeling te pakken hebt om karpers te strikken. En groei zo in je visserij.