Everybody loves the summer!

De zomer…, de warmste periode van het jaar, tevens het jaargetijde dat de vis gemakkelijk te vangen is. Met een beetje stekinzicht, het juiste aas en het juiste materiaal kun je dan ook flink brokken slaan!

Stekinzicht… De juiste stek tijden het juiste weertype, dat karpers voorkeur hebben aan stekken die lekker in de zon liggen is ons wel bekend en dat ze rustig moeten zijn dat is een pré.  Je kunt ze nu gemakkelijk vangen op een compact voerstekje tussen het wier of naast de lelies! Maar wat als er tijdens de zomer een laag luchtdrukgebied met flink wat neerslag over ons neerstrijkt? Ikzelf kies dan voor een centraal gelegen stek waar ik verschillende dieptes kan gaan bevissen. Door het weer zal de vis uit zijn “chillmodus” raken en op onderzoek uitgaan. Ze leggen in mijn optiek juist dan de meeste meters af en een gespreid voerbed geniet hier dan ook mijn voorkeur.

DSC_0019-(2)
De karper in chillmodus!

 

Juiste aas… Ook het juiste aas is een belangrijk punt. Het is iedereen niet vreemd dat je in de zomer goed dan scoren met vismeel boilies. De vis is nu afgepaaid en kan nu wel wat extra calorieën gebruiken! Ikzelf kies in de zomerdag vaak ook nog  voor een extra boost. Om mijn boilies wat extra’s mee te geven gebruik ik dan ook graag de “Liquid Salmon Oil”  Dit is nu dan ook een zeer geschikt goedje, giet een scheutje over je aas en laat het een tijdje intrekken. Eenmaal in het water zal het rustig uitlekken en hierdoor zal de visolie in alle lagen van het water terecht komen!  Hierdoor zullen de vissen die op half water of zelfs aan de oppervlakte liggen sneller in de gaten krijgen dat er wat lekkers klaar ligt! Zo probeer ik de vis vaak te triggeren en hopelijk tot azen brengen. Maar vergeet in deze tijd van het jaar natuurlijk ook het oppervlakte water niet! Zo kan een afdrijvende broodkorst in de hoek van de wind ook dodelijk zijn!

DSC_0006-(3)
Gevangen met de “BBQ ‘n Krill” in combinatie met de “liquid Salm Oil”

 

Juiste materiaal… En dan hebben we natuurlijk nog het juiste materiaal. Wat versta ik hieronder?  In de zomer is de vis veel in beweging en zal meerdere stekken aandoen op één dag. Door je materiaal licht te houden blijf je mobiel waardoor het gemakkelijker is om de knoop door te hakken op het moment dat je al een tijdje geen actie hebt gehad. Zo kun je naar mijn mening beter drie stekken bevissen met één stok dan één stek met drie stokken! Het waadpak wordt verwisseld met de zwembroek en de emmer met voer dient tevens als stoel!

Bepakt met slechts één hengel onderweg!
Bepakt met slechts één hengel onderweg!

 

Kort samen gevat is dit mijn visserij in de zomerdag. En zeg nou eerlijk, wat is er nou leuker dan snel een visje pakken op een mooie zomerdag!

Tot de volgende keer,

Rik van Heugten.