Een Xplosieve zomer – Jordi van der Bogaart

Het afgelopen jaar zijn we hier bij Pro Line zijn we achter de schermen bezig geweest met een nieuw product. Het was dan ook moeilijk nee zeggen, toen mij werd gevraagd dit product te gaan testen! We zitten in de vroege zomer en het is voor het eerst dat ik de “Xplosion Smoke” mee naar de waterkant neem. Ik heb een potje zonder etiket in mijn handen met daarin een gifgroen goedje, en ik denk dat ik hiermee wel brokken kan maken op een drukke stadsstek. Ik ben er heilig van overtuigd dat ik hiermee het verschil kan maken! Het is een kanaal waar de vissen de klappen van de zweep al hebben leren kennen!

Soak-your-baits

Ik heb thuis al een paar boilies in het potje gedeponeerd waardoor ze nu voldoende “Xplosion Smoke” hebben kunnen opnemen waardoor de werking van de Xplosion Smoke vele malen langer zal duren. Na viertal keer de stek aangevoerd te hebben werd het de hoogste tijd deze stek eens te bevissen. De hengels liggen redelijk snel “Spot on” waarna het wachten kan beginnen! Echter binnen een half uur vertrekt de hengel in de kant al! Een klein spiegeltje is als eerste de klos en niet veel later volgt ook de andere stok. Direct merk ik dat er een vis van een groter formaat aan het uiteinde van de lijn zit. Ik dril de vis voorzichtig af en met knikkende knieën steek ik na een half uur het schepnet onder een oude karakteristieke kanaalstrijder!

Direct merk ik dat er een vis van een groter formaat aan het uiteinde van de lijn zit.

 

Na dit succes kan ik niet wachten om de “Xplosion Smoke” ook ergens instant toe te passen! Na een paar snikhete zomerdagen heb ik de vis gespot in een ondiep wierhoekje van een ander sluisstuk. Na het zien van een grote schub, twijfel ik niet en onderneem meteen actie.

Na het zien van een grote schub, twijfel ik niet en onderneem meteen actie.

 

Een aasje ondergedompeld in de ”Xplosion Smoke” moet de vis gaan verleiden. Na het droppen van mijn rig duurt het ook nu niet lang, binnen tien minuten giert de slip het uit en snel zet ik de haak. Na een absurde dril schuif ik het net onder de vis die ik zonet nog zag, mijn dag kan in ieder geval niet meer stuk!

Mijn dag kan in ieder geval niet meer stuk!

 

Het hoofdkwartier wordt op de hoogte gebracht door middel van een vlugge foto. Ik vang die dag nog een paar vissen waarna de rust is verstoord en er van karper geen spoor meer te bekennen is…

In weken die volgen doe ik de stek nog regelmatig aan, een handje voer op het stekje en een flink in-ge-soaked haakaasje zorgen keer op keer voor vis. Dat dit goedje op het kanaal goed werkt, daar ben ik dan ook heilig van overtuigd. Het is nu de vraag…

Op het kanaal deed de Xplosion Smoke perfect zijn werk, op naar een nieuwe uitdaging!

 

Werkt het ook op de maas, mijn visserij op de maas staat in zijn kinderschoenen. Maar waar een begin is gemaakt daar komt in mijn ogen vaak ook een vervolg. Samen met Teuntje wordt er koerst gezet richting Maas. De ontelbare hectares in combinatie met een forse stroming geven elke karpervisser het zwijgen. Een dood hoekje uit de stroming wordt uitgekozen als teststek. De rig werd voorzien van een tweetal 20mm boilies die doordringt zijn met de “Xplosion Smoke”. De hengels liggen op scherp en het wachten kon beginnen. Na gezellig met zijn drietjes te hebben gebarbecued werd het langzaam tijd om onze slaapzak op te gaan zoeken.

IMG_0263

Ik lag nog maar net in mijn bed toen ik een trage aanbeet kreeg op mijn rechter hengel. Snel schoot ik in mijn schoenen en vloog naar mijn rod pod om aan te slaan. Eenmaal met een hengel die tot het handvat geplooid stond kon het gevecht echt beginnen. De vis probeert me iedere keer te snel af te zijn door richting een groot wierbed te zwemmen, maar gelukkig kon ik de vis keer op keer op tijd blokkeren voor het wierbed. De lange uithalen van deze sterke rivier schub werden korter en korter en het duurde dan ook niet lang voor dat ik de eerste schim in de stralen van mijn hoofdlampje kon waarnemen. Bij het zien van de eerste schim schoot het al door mijn hoofd dat dit kan wel eens een nieuw PB kon gaan zijn!!! Na aantal zenuwslopende minuten kon ik eindelijk het net onder deze brute rivier schub schuiven. Eenmaal in het net turend besefte ik dat dit zeker een nieuw record voor me was. Voorzichtig werd de schub in de Weightsling geschoven en kon de haak van de weegschaal aan de Weightsling worden gehangen Het moment was daar waarbij de weegschaal mijn nieuw pr aan gaf van exact 18 kilootjes maasgeweld.

Bij het eerste daglicht werd mijn nieuwe PR op de gevoelige plaat vastgelegd…