Een frisse start

Na een fantastisch 2015 waarin ik een absoluut topjaar beleefde was de jaarwisseling een feit. Na de nodige nieuwjaarswensen en de jaarlijkse fieldtestersmeeting werd het de hoogste tijd om richting waterkant te trekken. Op de meeting kreeg ik verschillende nieuwe zaken in handen en die dienden natuurlijk zo vlug mogelijk ingezet te worden.

11-02-2016-003

De eerste sessie maakte ik halfweg januari en dit op bekend terrein. Het bestand was variërend en de kans op een aanbeet leek mij reëel. Als aas voor deze winterse omstandigheden nam ik uiteraard de nieuwe Magic Mango boilies in 15mm versie mee en de oude vertrouwde Red Angels. Als rig zette ik mijn favoriet in namelijk de bungee rig want in deze prikker heb ik mateloos vertrouwen. Dit alles werd afgewerkt met een Magic Mango dumbell boven op. Alles zag er perfect uit en met de boot dropte ik heel secuur mijn rig. Veel voer gebruik ik in dit jaargetijde niet want naar mijn mening doe je u er meer nadeel mee  dan voordeel.

11-02-2016-053

Zo leg ik in mijn voerboot mijn rig met wat hennep zaad en enkele van FS Pellets. Deze zijn bijzonder attractief ook bij kouder water lossen ze op en geven je stek een extra dimensie mee.

Vallen zijn gezet en het gevoel in een succesvolle afloop is present. Mijn dagsessie ging een uurtje of 5 duren en na een uur geen aanbeet te hebben gehad positioneerde ik mijn rigs op enkele ander spots. Dit bleek een goede zet te zijn want direct kreeg ik enkele lijnzwemmers die niet veel later resulteerden in de eerste run van het nieuwe jaar. In dit jaargetijde is het zalig rustig vertoeven aan de waterkant en als er een aanbeet valt maakt het zelfs niet uit dat er een slijmjurk richting oever wordt gemanoeuvreerd. Vlug alles weer op zijn plaats om na een half uurtje terug een dansende waker te zien. De reeks bliepen uit de beetmelder gaven aan dat dit weerom een brasem kan zijn maar bij aanslag wist ik dat de eerste karper dit jaar het haasje was. Na een naar winterse normen stevige dril schoof ik het net onder een 11,7 kg schubkarper die achter een paar klikken van de fotocamera zijn vrijheid terug kreeg.

11,3kg-(2)

Jiha, we zijn het jaar terug gestart en het logboek kon worden ingevuld. Nog maar net bekomen of de waker knalde met een rotvaart tegen de hengel en de beetmelder liet nu geen twijfel mogelijk. Aan de bak jongen en wat vlug want ik schiet er onder water van door. Ik kon stevig aan de slag en na een mooie dril slaagde ik erin om een beter exemplaar voor de lens te houden. Sessie geslaagd en had nog steeds een paar uurtjes voor de boeg. Ik verving de dumbell eens door de nieuwe Dual Color Pop ups en dit in smaak Pineapple-Mango. Nog zo’n nieuwtje die zeker zal knallen en die zich mocht bewijzen.

_DSC0178

 

Een half uurtje voor het opruimen gaf deze hengel teken van leven en een kleiner spiegeltje was mijn deel.

11-02-2016-051

Succesvolle eerste sessie en een hele mooie start van het nieuwe jaar.

Een frisse start “Deel 2”

10-01-2016-016

Ondertussen was Carp Zwolle voorbij en na een topbeurs zowel tijdens als na de beurs werd het de hoogste tijd om richting waterkant te trekken. Op de beurs merkte ik op dat de nieuwe Magic Mango boilies op heel veel bijval konden rekenen en dus ook verkocht werden als zoete broodjes. Onderweg naar huis werd de beurs nog even besproken en zagen we dat de mensen de nieuwe producten best apprecieerden.

Terug thuis plande ik snel een sessie in van enkele uurtjes en na een voorspoedige werkweek konden de vis spullen in de bus worden gestoken. Vroeg uit de veren was de boodschap en nog wat slaapdronken stuurde ik richting waterkant. In no time waren de vallen gezet en kon het wachten beginnen. Ik zette terug de Magic Mango met dumbell in en voerde wat hennep en FS pellets erbij. Vol vertrouwen plofte ik mij achter de hengels neer en hield ik nauwlettend het wateroppervlak in de gaten. Je kon nooit weten als er een extra puzzelstukje gevonden kon worden maar dit bleek vergeefse moeite te zijn. Enkel tafeleendjes doorkliefden het wateroppervlak maar onder water had er zich toch iets vergist in mijn vallen. De reeks tonen uit het kleine kastje gaf duidelijk aan dat er een karper gedrild moest worden en na weinig problemen kwam er een fraai beschubte spiegel te voorschijn. Enkele beelden later mocht deze terug in zijn element en stormde mijn bootje richting de hot spot.

Die vervelende zuidwester trok nu ook stevig door en met de nodige regenval werd alles al vlug herschapen in een modderpoel. Het getik van de regen liet mij indommelen en voordat ik het wist kwam het einde van de korte sessie in zicht. Het moment dat ik mijn regenpak wou aantrekken kreeg ik een ferme aanbeet. De jas bleef liggen en door volledig gefocust te zijn op de vis bemerkte ik niet dat ik door en door nat geregend werd. De vis schoof over de net koord en een bolle spiegel was mijn buit.

14-2-2016-019

Bij het terugzetten van de vis kreeg ik rillingen over gans mijn lijf en door geen reservekleren mee te nemen was het de hoogste tijd om huiswaarts te keren. In de wagen deed de verwarming zalig deugd en naarmate de warmte terugkeerde, nam de zin in een volgende sessie toe. Deze laat door omstandigheden nog wat op zich wachten maar door de resultaten kan ik niet wachten om de nieuwe Magic Mango en andere nieuwe producten verder in te zetten.

Bekijk zeker de site want bij Pro Line zitten ze niet stil om steeds nieuwe producten voor te stellen. Bekijk zeker ook eens de Big Eggs en Feed Eggs want deze waren op de beurs een enorm succes.

Tight Lines,

Andy Caekaert.