Eddy Sterckx

Beroep: Eigenaar Eddy Streckx Diepvriesboilies
Woonplaats: België

Favoriete stek :Berkenwater, Great Lake
Favoriete aas: Red Devil Range

 • Naam – bijnaam:

Sterckx Eddy (veel karpervissers noemen mij papie)

 • Geboortedatum:

30/05/1963

 • Land:

België

 • Wat is u beroep?

Karpervisser, samenstellen van aas en al de rest dat erbij karpervissen hoort

 • Hoe lang vis je al?

Vanaf mijn 2 jaar

 • Wanneer sloeg het karpervirus bij jou toe?

Begin jaren 80 door het zien van deze prachtige vis geraakte ik enorm geinspireerd door deze vissoort, en wilde ik er alles van weten en ze zeker vangen

 • Wat is persoonlijk het record in eigen land?

36.2 kg

 • Wat is je favoriete aas?

Absoluut de red devil squid en de red angel (aas moet geen vissers vangen maar vis)

 • Wat is uw favoriete rig? En zou je daar iets meer over kunnen vertellen?

De stomme rig : deze rig sta in mijn eerste boek afgebeeld omdat ik toen die tijd de eerste was die met een combi rig viste en heeft tot op de dag van vandaag voor 90 % van mijn grote vissen opgeleverd de naam kreeg hij van mij door ik hem zelf uitgevonden heb en hij er eigenlijk stom uitzag. Wat is er nu zo speciaal aan deze rig door het zeer stijve gedeelte(minstens 40 honderste nylon) valt hij altijd van mijn lood weg en ligt mijn haakaas nooit op mijn lood wat met gewone nylon meestal wal het geval is. Aan het stijve gedeelte van 7 a 10cm knoop ik een 5cm soepele onderlijn zo vis ik steeds met een lange rig die tijdens het opnemen toch meteen prikt en als we over prikken praten een scherpe haak is trouwens het belangrijkste van je hele rig zelf vis ik altijd met de ngen 5 size 6 en de concept 5 size 6 van Pro Line voor mij superhaken. Ook het lood hoort bij het belang van een rig en dit moet in mijn ogen ook snel prikken en zo min mogelijk opvallen voor het lood is het SF lood voor mij hier een absolute topper

 • Wat is het mooiste water waar je hebt gevist?

Ik vind dat elk water wel iets heeft en heb ik mijn leven al heel wat wateren bevist in Belgie : Kempisch Kanaal, Verbindingskanaal, Berkenwater, Lange Zillen , Paalse plas enz…. toch hou ik meer van vijvers als van kanalen ik heb 15 jaar doorgebracht aan de Belgisch kanalen en ben er een beetje op uitgekeken, de laatste jaren vertoeven we graag in Frankrijk en dit op betaalwateren en heb men hart verloren aan Villedon ik vind er mijn rust en daar doen we het toch voor in belgie vind ik het Berkenwater dat in verbinding staat met Verbindingskanaal toch een mooi ding mede omdat je er moet werken om er een vis te vangen

 • Afsluitend: wat zou jij de karpervisser nog mee willen geven?

Ik heb het gevoel dat er veel karpervissers tegenwoordig alleen nog maar aan sponsoring denken, het lijkt wel als met een truitje van één of andere firma vist je meer bent, maar neem het van mij aan het is niet zo! Vis voor je eigen hou van u hobby en niet van je sponsoring! Karpervissen is zo mooi geniet ervan, ga ook niet zomaar als beginnende karpervisser op een moeilijk water zitten. Leer eerst vissen en dat kan je alleen maar door veel vis te vangen je bent geen betere visser als je er één van 30kg vangt nee iemand die 10 kleine vissen vangt is vele beter zelf doe ik het ook af en toe de makkelijke weg zoeken en ga ik naar Nalinnes mij eens goed uitleven zodat de batterijtjes weer opgeladen zijn voor het echte werk Vang ze en hou van je hobby.