Dodelijk virus

Ik ben dit jaar aan de slag gegaan op een Luxemburgs water waar ik een jaar vergunning genomen heb.

SAMSUNG CSC

Ik had het water vroeger tweemaal bevist met Kelly Leten. Ik had toen twee veertigers en hoop dertigers gevangen het was toen goed meegevallen. Daarom wilde ik wat meer bewoners gaan vangen van het water. Begin maart stond ik te popelen om te gaan vissen. Vrijdag na het werk vertrok ik richting de bergen na een rit van zo een 2.5 uur kwam ik aan het befaamde water. De geruchten deden dat er kapitale karpers rond zwemmen van over de magische dertig kilo grens. De eerste ijskoude sessie verliep op een blank. Omdat het nog zo koud was begin maart besloot ik een week over te slagen. Helaas het bleef beren koud. En de volgende vier sessies blankte ik ook als ik de vangsten van collega vissers werd er weinig gevangen. Op een dinsdag kreeg ik foto s door op de pc van dode karpers. Bjorn die er een sessie aan het vissen was on dekte een heleboel dode karpers met een paar veertigers er tussen. Toen de dagen verstreken bleef het dodental maar stijgen. Later bleek dat er een virus actief was op het water. Het water is nu ook gesloten en ik zal nu op zoek moeten gaan naar een nieuw water.
Na wat blanks te draaien besloot ik een gemakkelijk watertje te bevissen voor een dagje. Hier ga ik ook graag heen voor dingen te testen. Hier wist ik 11 runs te versieren in 3.5 uur tijd. De vissen waren dol op bananen want als haakaas gebruikte ik de Coco en Banana uit het Pro Line gamma. Mijn dagje was al geslaagd.

SAMSUNG CSC

Nu was de Karperhoeve aan de beurt het hele Pro Line team was uitgenodigd door Koos en Henk. Op de Karperhoeve. Hier kreeg ik 1 run de eerste nacht maar die verspeelde ik echter. De tweede nacht verliep in een goede nachtrust. De vissen zaten duidelijk aan de andere kant van het water want daar liepen de Optonics wel geregeld af. Maar het is een fijn weekendje geweest met een heerlijke barbecue.
Ik heb ook 1 maal het verbindingskanaal bezocht het is een zeer moeilijk kanaal. Als je ziet hoeveel water er stroomt in de paai periode weet ik waar de karpers zich ophouden. Toen heb ik een nachtje gevist met team makker Gunther Huybrechts. Toen we gezellig zaten te praten liep onverwachts de rechter hengel af na een kort gevecht dachten we dat het een kleintje was. Maar toen Gunther hem schepte zagen we dat het wel eens een hoge dertiger was. Na het weeg tafereel stopte de wijzer op 17.8 kg ik was een zeer gelukkige man.
1 juni mijn thuiswater gaat terug open. De eerste sessie die ik geplant heb is twee dagen na de opening. Om 18.00 kom ik aan het water aan. Er is een enorme wind op het water dit kon de vissen wel eens activeren. Mijn eerste run komt om 22.45 er kwam een kleine schubkarper op de proppen een uurtje later stond ik terug met een hengel in mijn handen. Ditmaal was het zwaarder spul aan de lijn een lange schubkarper deed de naald naar de 21.8 kg gaan mijn sessie was al geslaagd.

SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC

Het werd een slapeloze nacht van 10 runs met als gewichten nog 16.2 kg 15.3 kg 14.5 kg en 14.4 kg en de rest wat kleiner het was een geslaagde sessie. Die Red Angels zorgen voor slapeloze nachten.

SAMSUNG CSC

Tot aan de waterkant Gino wouters.