Dimitri Fannes

Beroep: Operator
Woonplaats: Kortenaken

Favoriete stek :Grote Meren
Favoriete aas: Garlic Robin Red, Red Angel

  • Naam/ bijnaam

  Dimitri Fannes (Fannes)

  • Geboortedatum

  12 Januari 1987 (Leuven)

  • Land

  België

  • Wat is u beroep?

  Operator AB Inbev Leuven

  • Hoe lang vis je al?

  De herinneringen van vroeger met men vader en zijn broer, vergeet ik nooit meer. Samen op Forellenjacht was voor mij de eerste kennismaking met het vissen. Ook met een goedkoop bamboe hengeltje op Zonnebaars en witvis kon me wel bekoren als kind. Nieuw speelgoed was ik snel op uitgekeken, maar de natuur dat deed iets met mij…En nu nog steeds! Met 1 hengel in de hand…door struiken en bossen, dat voor mij nog altijd iets speciaal.

  • Wanneer sloeg het karpervirus bij jouw toe?

  Een 12 a 13 jaar geleden (2003) leerde ik een goede vriend kennen die kort aan mijn grootmoeder woonde. Hij is ook van jongs af betrokken met het vissen, samen gingen we er dikwijls op uit met de brommer. Elke vissoort kon ons wel plezieren, maar zijn passie was vooral op de karper vissen. Voordien had ik ook al wel karper gevangen , maar dan met de handlijn…meermaals mijn dobbermontage kwijtgespeeld als die ene aan de andere kant van de lijn me toch net iets te sterk was. Glenn (Den BOLLE) leerde me de eerste kneepjes van het vak en meteen had ik het karper virus te pakken! De eerste hengel met molen werd een fijt en zo konden de zwaardere exemplaren toch  veilig geland worden. Jaren na datum mochten wij een ongelofelijk moment samen beleven…In 2010 wist ik een record meerval te vangen op een 90ha openbaar water bij ons in de buurt. Zonder zijn hulp en Teamwork had ik dit waarschijnlijk nooit tot een goed einde kunnen brengen!       

  • Wat is je persoonlijk record in eigen land?

  21.3 kg spiegel karper op mijn thuiswater, dit was mijn eerste veertiger en nog steeds mijn record in België. Sedert een tweetal jaar geleden ben Ik nooit echt een kilo jager geweest en heb er de voorbije jaren misschien wel bewust voor gekozen om me niet op de echte bakkenwaters te focussen. Dit word nu stilaan wel tijd om te jagen naar de grotere exemplaren, maar haast en spoed is zelden goed… Zo blijft men passie in topconditie en kan ik nog jaren het wauw-effect beleven en stilaan opbouwen… Dat ik meteen een 25,1kg karper mocht vangen op een water waar dit wel mogelijk was, had ik nooit durven dromen. Dit was echt speciaal als je het de jaren voorheen van hoge dertigers en lage veertigers moest hebben, waar ik zonder schaamte evenveel van geniet dan een echte bak te vangen!

  Een mooie target vangen is misschien meer mijn ding…
            

  PB-belgie-21

  • Wat is je persoonlijk record in het buitenland?

  25.3kg spiegel karper
      
  PB-buitenland-25.3-kg       

  • Wat is je favoriete aas?

  Ik ben een echte Robin Red fan, al jaren en daar geloof ik echt in. Uit het Pro Line gamma kies ik de RR Garlic en wintermix,  van Eddy de Red Angel en Winterdevil Zelf aas samenstellen bij Pro Line is ook mijn ding en ik hoop in de toekomst ook eentje van mij aan het gamma te  mogen toevoegen zodat iedereen er kan mee vissen.

  • Wat is uw favoriete rig? En zou je daar iets meer over kunnen vertellen?

  Zo simpel mogelijk echt waar…Ik durf wel te knutselen maar probeer het dan ook zo bescheiden mogelijk te houden. Ik heb wel een favoriete pop-up rig, een omgekeerde combi rig waarvan het stijve gedeelte uit een klein chod rigje is.     

  • Zou je het mooiste moment uit je karpervisserij kunnen beschrijven?

  Eigenlijk heb ik er 2… De eerste gaat over mijn vangst op een lokaal kanaaltje, een grote 19kg+ rije karper waarvan ik jaren voordien wel wat geruchten had van gehoord. Goed voorbereid en zeker de tijd genomen om de vis op het aas te zette, waarvan ik later de vruchten bleek van te plukken. De eerste sessie meteen raak, ongelofelijk maar waar De Grote Rije was de eerste in het net!

  Het andere mooiste moment… Toen Eddy mij persoonlijk opbelde om samen met hem eens een sessie te draaien in Frankrijk. Sterckx is een groot persoon in de karper wereld en daar mag hij fier op zijn. Dat bewees hij nog maar eens de eerste dag/nacht van de sessie, waar hij meteen drie 20kg+ vissen na elkaar mocht vangen! Tijdens die week merkte ik wel wat gelijkenissen op van denken en aanpak…iets wat je toch doet nadenken en vertrouwen geeft.

  •  Wat is het mooiste water waar je hebt gevist?

  Het Schulens meer , prachtige locatie en water! Daar mocht ik ook mijn eerste 15kg karper verwelkomen. Een water waar je mij in de toekomst zeker kan tegenkomen.

  • Afsluitend wat zou jij de karpervisser nog mee willen geven?

  Het leven is niet alleen karper vissen , maar het is een onderdeel waar we spontaan gelukkig van zouden moeten worden. Als je ergens voor wil gaan…zeker niet opgeven! Zo heb ik door maandenlang volharding mijn thuiswater kunnen redden van een serieuze milieu  verontreiniging (Olielekkage).Vele telefoontjes en verschillende mails werden verstuurd…Uiteindelijk werd dit toch beloond, De vissen en vogels zijn er terug in topconditie!
         

  Tight Lines & vis veilig…