Davy Stevens

Beroep: Operator
Woonplaats: kempen

Favoriete stek :Verbindingskanaal
Favoriete aas: Triple S en Monstercrab en Wintermix KP

 • Naam/ bijnaam

Stevens Davy

 • Geboortedatum

27 november 1983

 • Land

 Ik woon in België

 • Wat is u beroep?

Ik ben tewerk gesteld als proces operator bij het bedrijf Nyrstar.

 • Hoe lang vis je al?

Ik vis eigenlijk al best lang. Van mijn 8ste levensjaar ben ik begonnen met vissen. Zoals de meeste karpervissers. Dit is als ik goed kan rekenen al 23jaar. Nu geen 23jaar specifiek op karper, maar vooral op alles dat zowat beet in de witvis. Natuurlijk zit er karper bij.

 • Wanneer sloeg het karpervirus bij jouw toe?

Het karpervirus kwam tot in mijn leven toen ik 15 jaar was. Dit is gekomen door dat ik eens een nachtje met Gunther Huybrechts (vist nu ook voor Proline) mee mocht gaan vissen op het bekende Kempish kanaal. Dit nachtje ging door tussen sas 6 en 7. Ergens rond 1u in de nacht werden we gewekt door een fluiter van een run. Ik schrok mij te pletter. Vervolgens duwde Gunther de hengel in mijn handen, en ik mocht de vis verder vangen en af drillen. Met trillende benen stond ik in de nacht mijn eerste kanaalkarper te drillen. Na toch wel een dikke 15min. kon Gunther de vis netten. Mijn pols deed er pijn van, van de karper te drillen. Het  was niet de grootste, maar met een gewicht van rond de 10 kg was ik meer dan tevreden. Voor die tijd was het toch een mooi exemplaar. De dag nadien werd  dan ook mijn eerste foto met een karper getrokken. Toen wist ik het. Dit is het! Ik wil op karper vissen. De sport, de actie die je er aan kunt beleven is ongelofelijk. Sinds de dag van vandaag vis ik nu nog altijd op karper. Dit is nu 16 jaar,  en nog altijd heel fanatiek. Dus bij deze, zo is het karpervirus bij mij toegeslagen.

 • Wat is je persoonlijk record in eigen land?

Mijn persoonlijk record in ons Belgisch landje heb ik gevangen op het moeilijke verbindingskanaal ook  mijn thuiswater. Een mooie spiegel met een forse lengte  van door de meter met een gewicht van 29kg en als bijnaam de Mokka. Pracht beest.

P1020867

 • Wat is je persoonlijk record in het buitenland?

Mijn persoonlijk record in het buitenland heb ik in 2014 gevangen op een water in Frankrijk. Een kogelronde tweekleur spiegel met een gewicht van 23.200kg.

France-2014-tweekleur-23

 • Wat is je favoriete aas?

Mijn favoriete aas zijn boilies. Heb jaren met de fish garlic gevist een echte killer en die nu nog steeds zijn vissen zal opleveren. Nu wilde ik eens wat nieuws proberen en heb ik de fish monstercrab en de Robin Red Garlic tot mijn visserij toegenomen. Met deze 2 boilies  beleefde ik meerdere top sessies en de dag van vandaag gebruik ik deze nog steeds. In de winter schakel ik over naar de winter mix kelp peach omdat deze licht verteerbaar is en de vissen niet snel zal verzadigen. Een top winteraas.

 •  Wat is uw favoriete rig? En zou je daar iets meer over kunnen vertellen?

Mijn favoriete rig is de standaard rig met een line . Ik ben niet iemand die veel zit te experimenteren van allerhande rigs. Mijn visserij is zo simpel mogelijk. De lengte van deze rig schommelt tussen de 15 en de 20 cm naargelang de omstandigheden. De haak die ik altijd gebruik is de concept 5 in de maat 6 soms gebruik ik ook wel eens een maatje 8 als ik met klein aas vis. Op de haaksteel zet ik een krimpkousje van 1cm die ik een beetje krom zet en vervolgens zet ik in de haakbocht een rubbertje van een 3mm. Door deze line aligner en rubbertje te gebruiken zal de haak veel sneller draaien en prikken.

 • Zou je het mooiste moment uit je karpervisserij kunnen beschrijven?

Het mooiste moment in mijn karpervisserij is de vangst van mijn eerste veertigponder. 8 jaar heb ik er hard  voor moeten vissen. Deze eerste veertigponder heb ik dan ook nog eens op het moeilijke verbindingskanaal gevangen. Deze resulteerde in een gewicht van 22kg. Nog heb ik een heel mooi moment dat ik toen nauwelijks kon geloven. De vangst van de koningin op het Kempish kanaal. De Leder met een gewicht van 28,900kg! Dit was toen ook mijn eerste vijftigponder, en deze vis heeft toen des tijds heel veel karpervissers blij gemaakt. Jammer dat ze er nu nimmer is. R.I.P

 • Wat is het mooiste water waar je hebt gevist?

Het mooiste water waar ik heb gevist is The Great lake in Frankrijk. Deze grind afgraving is echt een water om tot rust te komen. Ook de bewoners van het water zijn echt stuk voor stuk parels van vissen.

 • Afsluitend wat zou jij de karpervisser nog mee willen geven?

Als eerste heb respect voor onze vriend de karper. Behandel deze vissen met liefde, zoals je je eigen kinderen zou behandelen. Zij maken jou blij door hen te laten vangen. Ook de natuur die er rond speelt. Er is al zo weinig natuur en dat beetje dat er nog is moeten we respect voor hebben. Voor de rest heb veel plezier in je visserij, en wees blij met elke vis dat je vangt. Klein of groot speelt geen rol, Elke vis die je vangt telt. Staar je niet blind op de  vangsten van andere. Ook jij bent een goede visser. Als je er zelf  in geloofd komt alles goed.

Veel succes in je visserij en vang ze!!