Bryan Dobbe

Beroep: Fietsenmaker
Woonplaats: Nootdorp

Favoriete stek :Groot openbaar water en kanalen
Favoriete aas: Garlic & Robin Red

Naam/ bijnaam

Bryan dobbe

Geboortedatum

09-02-1993

Land:

Nederland

Wat is je beroep?

Fietsenmaker

Hoe lang vis je al?    

Ik vis eigenlijk al vanaf het moment dat het mogelijk is om zelf mijn vissen te kunnen drillen, ik ben aan de waterkant groot gebracht! Mijn eerste vis ving ik zelf toen ik 4 jaar was.

Wanneer sloeg het karpervirus bij jou toe?

Ik ben met het karpervirus geboren denk ik eigenlijk wel, maar toen ik 16 werd en met de scooter overal heen kon, denk dat dat het moment was dat het virus echt begon!

Wat is je persoonlijk record in eigen land?

Mijn persoonlijk record in Nederland is 18,5 kg.

record-nederland

Wat is je persoonlijk record in het buitenland?

Mijn persoonlijk record is 19,5 kg gevangen in België.

record-buitenland

Wat is uw favoriete rig? En zou je daar iets meer over kunnen vertellen?

Mijn Favoriete rig is eigenlijk een standaard onderlijn met een stukje krimpkous over de haak, ik houd het graag zo simpel mogelijk omdat dat goed werkt met mijn visserij, Als ik wat anders gebruik pak ik de kant en klare combi rig uit de Rig Range, deze onderlijn is voorzien van een scherpe haak en het soepele gedeelten van deze onderlijn zorgt ervoor dat de inhaking ook altijd perfect is!

Zou je het mooiste moment uit je karpervisserij kunnen beschrijven?

Het mooiste moment uit mijn karpervisserij. Dat zijn er wel meerdere maar er is een moment toen ik nog vrij jong was, ik was 13 jaar en we waren als gezin aan het vissen in Frankrijk, echter was het al een aantal dagen stil, waardoor mijn ouders besloten te verkassen naar een ander water wat eigenlijk op loop afstand was van waar we toen verkeerde, Ik was aan het kijken samen met mijn moeder terwijl mijn vader de spullen al aan het opruimen was, toen we bij de stek aankwamen wat we op oog hadden zag ik direct een vis springen, en dat was geen kleine vis! Ik zei direct tegen me moeder ik ga me hengels halen daar moet ik vissen, zo gezegd zo gedaan ik was terug gerend om me hengels te halen, toen ik op de stek aankwam samen met mijn moeder gooide ik direct me eerste hengel in, ik kwam al snel tot de conclusie dat ik dat zelf nooit ging redden, en dus vroeg ik mijn moeder of dat ze wou proberen mijn haak aas te positioneren waar wij de vis hadden zien springen, en natuurlijk deed zei dat! Toen mijn hengels in lagen kwam mijn vader met de rest van de spullen, maar voor dat alles op gezet werd liep de hengel af die mijn moeder had weg gelegd op de stek waar de vis gezien was! Na een lange zware dril voor mij toen de tijd mocht ik ook een prachtige grote spiegel vangen van maar liefst 17,5 kg! Dat was dus ook direct mijn record! Dat vergeet ik nooit meer!

Wat is het mooiste water waar je hebt gevist?

Lac des Vieilles Forges vond ik een heel mooi water en een mooi stuk natuur, denk dat dat wel 1 van de mooiste plekken is waar ik geweest ben, hoewel ik sommige stukken op het kanaal in België ook heel mooi en vet vind om te bevissen!

Afsluitend wat zou jij de karpervisser nog mee willen geven?

Blijf vooral jezelf aan de waterkant, en blijf genieten van de hobby die we hebben! Blijf te allen tijde jezelf en zorg dat je geniet van je hobby, en probeer elkaar te helpen langs de waterkant, zou hou je het leuk voor iedereen!